Boek[en]: Vier mooie, bijzondere en inspirerende verhalen die je eigenlijk niet mag missen!

Dit zijn vier boeken die relevant zijn voor onze doelgroep; mensen met een handicap en hun mantelzorgers. Alle vier de boeken bevatten mooie, bijzondere en inspirerende verhalen die je volgens ons eigenlijk niet mag missen.

Verlies

Welkom in het rijk der zieken - Hanna Bervoets

Ongeluk zit soms in een klein hoekje. Zo ook voor de hoofdpersoon in dit boek. Na een bezoekje aan een kinderboerderij krijgt Clay hoge koorts en vecht voor zijn leven. Maar zelfs als de koorts is gedaald, blijft hij verschrikkelijk moe. Diagnose: Q-koortsvermoeidheidssyndroom. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt Clay te horen dat de bijbehorende symptomen misschien nooit meer zullen verdwijnen. Een eindeloze zoektocht naar genezing begint. Onderweg verliest Clay alles wat hem lief is. Hij wordt een wereld ingezogen die hij eerder niet kende: het Rijk der zieken, waar de regels ondoorzichtig zijn en de eindbestemming onduidelijk is.

Welkom in het Rijk der zieken – Hanna Bervoets

Uitgeverij Pluim, € 22,50

In mijn hoofd - Sharon M. DraperEigen stem

Melody heeft een fotografisch geheugen. Haar hoofd is als een camera die altijd aanstaat en oneindig veel kan opslaan. Ze is de slimste van de hele school, alleen weet niemand dat. Haar leraren en klasgenoten denken zelfs dat ze dom is. Melody kan namelijk niet praten, niet schrijven, niet zelf eten en niet lopen. Door cerebrale parese zit ze gevangen in haar eigen hoofd en kan ze aan niemand laten weten wat ze allemaal denkt en voelt. Ze wordt er helemaal gek van, totdat ze door een speciale computer eindelijk een stem krijgt. Helaas wil niet iedereen in haar omgeving die horen.

In mijn hoofd – Sharon M. Draper

Blossom Books, € 18,99

LiefdesbandBRUS, (on)breekbare liefde - Pauline Kuiper

Ervaringsdeskundige Pauline Kuiper maakt in tekst en beeld zichtbaar hoe kwetsbaar het leven met een broer of zus met een ernstige beperking kan zijn. Hoe je als BRUS communiceert en hoe het je leven beïnvloedt: soms in negatieve, maar meestal in positieve zin. De twintig indrukwekkende verhalen gaan over ‘verbondenheid zonder woorden’, want dat is vaak waar het in deze relatie om gaat. Zoekend naar het kleine om het contact te initiëren en te behouden. Prachtig dat de brussen hiermee een volwaardige plaats krijgen in de zorg voor hun broer of zus met een beperking.

BRUS, (on)breekbare liefde – Pauline Kuiper

Scholten Uitgeverij, € 24,95

Ik hou van mij - Annemarie PostmaKrachtig

Toen Annemarie Postma op elfjarige leeftijd in een rolstoel belandde, kantelde haar zelfbeeld. Niet alleen moest ze jaren revalideren, maar ook leren omgaan met het nieuwe ‘normaal’. Langzaam maar zeker lukte het haar om weer met compassie naar zichzelf te kijken, naar de mogelijkheden die er nog wel zijn. Ze ontdekte dat meer begrip en liefde voor jezelf echt het verschil kan maken. Ze ging Rechten studeren en werd het eerste professionele model met een zichtbare beperking. In dit boek vertelt Annemarie vanuit haar persoonlijke verhaal over de helende kracht van zelfcompassie en hoe het gebrek eraan je beperkt in je mogelijkheden.

Ik hou van mij – Annemarie Postma

Books for Conscious Living, € 18,45

‘Waarom me dit zo raakt? Omdat mijn dochter niet gezien wordt’
‘Waarom me dit zo raakt? Omdat mijn dochter niet gezien wordt’
‘Verkering krijgen was geen probleem voor Hester, terwijl voor mij…’
‘Verkering krijgen was geen probleem voor Hester, terwijl voor mij…’