Patrick Roest: ‘Het maakte echt indruk op mij wat zo’n ongeluk voor gevolgen heeft.’

Onze ambassadeur Patrick Roest beseft maar al te goed dat een gezond lichaam niet vanzelfsprekend is. Hij is meervoudig wereldkampioen langebaanschaatsen en als ambassadeur van HandicapNL zet hij zich in om dromen waar te maken van mensen met een handicap. Onlangs kwam hij in contact met zijn grootste fan Eline, die door een ongeluk niet-aangeboren hersenletsel (NAH) opliep.

Patrick Roest en Eline op het ijs

Een rondje schaatsen is niet vanzelfsprekend

Patrick kent niemand in zijn directe omgeving met een beperking, maar toch komt hij er regelmatig mee in aanraking. ‘In mijn dorp werken mensen met een beperking in een restaurant waarvan ik de eigenaar goed ken – ik eet er wel eens met vrienden. Verder ontmoette ik via het televisieprogramma “Betreden op eigen risico” de 14-jarige Eline, die door een ongeluk niet-aangeboren hersenletsel (NAH) opliep. Eerder schaatste ze op hoog niveau, maar nu kon ze dat niet meer. Met haar heb ik een rondje op de baan geschaatst. Het maakte echt indruk op mij wat zo’n ongeluk voor gevolgen heeft. Hierdoor wil ik extra graag iets betekenen als ambassadeur van HandicapNL.’

Bekijk hier de uitzending van Betreden op Eigen Risico, waar Patrick een rondje schaatst met Eline (item begint vanaf 3.00 min).

Een eigen plekje als je oud genoeg bent om op kamers te gaan
Een eigen plekje als je oud genoeg bent om op kamers te gaan
Pier de Boer krijgt eigen brug in Amsterdam
Pier de Boer krijgt eigen brug in Amsterdam