HandicapNL maakt collecte toegankelijker en veiliger

HandicapNL start op maandag 25 september met haar landelijke collecteweek. Meer dan tienduizend vrijwilligers gaan langs de deuren om geld op te halen voor lokale en landelijke projecten voor mensen met een handicap.

Collecteren met collectebus óf QR collectebord

HandicapNL heeft het collecteren toegankelijker gemaakt. Collectanten kunnen kiezen tussen de collectebussen met QR-code of de lichtgewicht QR collecteborden met een persoonlijke QR-code. Mensen aan de deur kunnen met de QR-code anoniem betalen met de mobiele telefoon.

Collecteweek met QR-bord

Voordeel van het QR collectebord

Door het nieuwe collecteren hoeven vrijwilligers, die vaak zelf een handicap hebben of ouder zijn, geen zware bussen met contant geld meer te tillen. Ook hoeven zij niet meer met veel geld over straat, wat het collecteren veiliger maakt voor mensen die zich hierin kwetsbaar voelen. Het is ook nog steeds mogelijk om te kiezen voor de collectebus.

Toegankelijk en veilig

“In corona-tijd is Nederland massaal gaan betalen met QR-code en mobiele telefoon. Een uitgelezen kans voor HandicapNL om de eigen collecte toegankelijker te maken. Met het lichtgewicht QR collectebord is het collecteren voor onze vrijwilligers eenvoudiger en veiliger”, aldus Daniëlle Schutgens, directeur van HandicapNL. De traditionele collectebussen zullen ook nog rinkelen, maar Schutgens verwacht dat de opbrengst uit de digitale collecte steeds verder zal stijgen. “Onze collecte loopt hiermee voorop in toegankelijkheid en veiligheid. Bovendien hebben steeds minder mensen contant geld in huis. Dit nieuwe collecteren is in alle opzichten een uitkomst”.

Normaal leven niet vanzelfsprekend

HandicapNL zet zich al meer dan zestig jaar, samen met tienduizend vrijwilligers, in voor een normaal leven voor de twee miljoen mensen met een handicap in Nederland. Voor mensen met een beperking is een normaal leven helaas vaak niet weggelegd. Zij zitten zonder werk, gaan naar aparte scholen en worden buitengesloten van sociale activiteiten. Een nauwelijks te bevatten onrecht. Daarom werkt HandicapNL landelijk en lokaal aan een betere positie voor mensen met een handicap. Met de opbrengst van de collecte worden onder andere festivals toegankelijk gemaakt, eenzame jongeren gekoppeld aan een buddy en rolstoeltrainingen georganiseerd.

Ja, ik wil ook een donatie doen

Klein Geluk
Klein Geluk
“Mensen zijn nóg meer bereid om iets te geven”
“Mensen zijn nóg meer bereid om iets te geven”