Je kunt voordelig schenken

Je kunt aan een goed doel schenken met belastingvoordeel. Een schenking aan HandicapNL wordt zo extra aantrekkelijk. De ideale manier om iedereen met een handicap te verzekeren van eerlijke kansen in de toekomst.

 

Periodiek schenken

Bij een periodieke schenking help je HandicapNL met een vast bedrag voor minimaal 5 jaar. Omdat je gift als vrije schenking dan volledig aftrekbaar is van de belasting, krijg je een flink deel terug. Zo help je HandicapNL structureel, zonder dat het jou iets extra’s kost.

 

Bepaal zelf het bedrag

Je bepaalt zelf de hoogte van jouw jaarlijkse gift en kunt deze naar keuze in termijnen betalen. Je legt dit vast in een overeenkomst met HandicapNL. Hiervoor is geen tussenkomst van een notaris nodig. In de overeenkomst staat dat je minimaal 5 jaar achter elkaar, jaarlijks hetzelfde bedrag doneert aan HandicapNL.

Overeenkomst periodiek schenken

 

Bereken je voordeel

Voer het jaarlijkse bedrag van de schenking, jouw bruto-jaarinkomen en leeftijd in en bereken wat je extra kunt schenken of terugkrijgt van de Belastingdienst.

Rekenhulp

Meer weten over periodiek schenken?

Neem dan contact op met Karin van der Leest, relatiemanager schenken. Zij geeft je graag meer informatie over de mogelijkheden.
T: (0)30-2363777
E: schenken@handicap.nl

Voorwaarden voor doneren met belastingvoordeel

  • Leg de schenking vast in een onderhandse overeenkomst voor minimaal 5 jaar
  • Schenk in vaste termijnen ieder jaar hetzelfde bedrag
  • Je gaat de overeenkomst aan voor toekomstige giften. Giften die je al hebt gedaan, rekent de Belastingdienst niet mee voor een periodieke schenking. De Belastingdienst geeft alle details over belastingvrij schenken.

Mijn man en ik steunen HandicapNL met een periodieke schenking, omdat ik jaren met mensen met een meervoudige beperking heb gewerkt. De aanleiding was het Knoop Gala, het muziekprogramma op tv. Het raakte ons diep toen we de mensen met een verstandelijke beperking zagen optreden. Je ziet dat met goede begeleiding en ondersteuning heel veel te bereiken is en we vinden het een enorme prestatie dat deze bijzondere groep het aandurft om op te treden. Je moet het maar kunnen! En wat is het mooi om dat enthousiasme te zien

Paula Overbeeke