Knoop Gala 2020: het was een gek jaar, maar wel met een spetterend eind

Knoop Gala 2020 was net wat anders dan anderen jaren, maar zeker net zo gezellig! In een intieme setting hebben we dit geweldige spektakel toch nog kunnen vieren. Met acht fantastische kandidaten en toffe BN’ers was het een groot feest. HandicapNL is meer dan blij met de opbrengst van dit mooie programma.

Opbrengst Knoop Gala HandicapNL

De sterren van de avond

Niet alleen HandicapNL maar ook de kandidaten hebben een mooie ervaring opgedaan vanuit het Knoop Gala. Wat waren zij fantastisch! Het was één groot avontuur die ene dag in Carré. Dromen kwamen uit en de mooiste nummers werden gezongen.

Cheyenne: Mijn hoogtepunt was toen ik het ritme even kwijt was en dat ik toen met Peter Tiehuis, gitarist van het metropole orkerst mocht spelen. Ik hoop na corona een bandje te beginnen met mensen met een beperking.

Beer die samen met Gordon het mooie nummer ‘Ik hou van jou’ zong. Erwin die een gave medley heeft laten horen samen met Clouseau, Charles die ons verbaasde met zijn zangkunsten, Nick die met Tino Martin stond te stralen op het podium, Petrus die de sterren van de hemel zong nadat hij ook zijn kunsten op de piano liet horen, Cheyenne die geweldig mooi gitaar kan spelen, Eveline die haar dwarsfluit als geen ander bespeelt en Symon die samen met drie artiesten de zaal wist te betoveren.

Charles: Ik vond het Knoop Gala heel erg leuk, ik heb ook veel reacties gehad van mensen die bij de bakker komen waar ik werk.

Overspoeld met reacties

Tijdens en na de uitzending stond de social media machine niet stil. We zijn overspoeld met lieve, leuke en enthousiaste reacties. Wat zijn we blij met al die positieve Tweets die we binnen kregen.


René: “We zijn nog maar net meer dan een half uur op weg. De liefde spat van het scherm af. Dit programma is rijp voor een gouden Televizierring. Zeker weten. #KnoopGala


Mirjam: “#knoopgala wat waren jullie weer top. Ik heb er ooit live bij gezeten en vind het elk jaar weer een feestje! Ik heb de mazzel met diverse lieve vrienden maar organisatie @HandicapNL zoekt nog veel meer leuke buddies, geef je op”


Gerine: “Het #knoopgala blijft genieten. Het enthousiasme, de echtheid, de humor. Van mij mag dit wil vaker dan eens per jaar op tv!”


Een betoverde video

Een optreden neerzetten in een zaal zoals die van Carré is niet niks. Meer dan normaal natuurlijk dat Cheyenne het eventjes niet meer wist. Zangeres MAAN wist haar op een geweldige wijze te helpen, waarna ze samen een super tof optreden neer hebben gezet. De dag van de uitzending was deze video op vele plekken te vinden. Onder andere bij het Algemeen Dagblad, Omroep Brabant, het Eindhovens Dagblad, De Stentor, de Libelle en bij RTL Boulevard.

Niet alleen de bladen en websites stonden te kijken van dit mooie gebaar, maar ook jullie. Op Twitter werd het filmpje massaal gedeeld! Zelfs The Best Social Media heeft er een pagina op haar website aan geweid. Daarbij kregen we via Twitter nog leuke reacties van Claudia de Breij, Lucien Engelen, Anneline Bredernoord, Bas Tietema en Gio Lippens. Ook MAAN heeft de video op haar Instagrampagina gepost waar de commentsectie niet bij te houden was!

Vriendschap

Het Knoop Gala had een duidelijk doel: zoveel mogelijk buddy koppels realiseren. En we zijn goed op weg! Naar aanleiding van de uitzending hebben maar liefst 132 personen zich aangemeld als buddy, hoe fantastisch is dat? Er zijn ook veel buddyzoekers die zich hebben aangemeld, dat maakt onze taak om Buddies te koppelen nog belangrijker!

Waar we het voor doen

Wat zijn we jullie dankbaar voor al die mooie berichten, aanmeldingen en donaties. Samen hebben we welgeteld €61.901 euro opgehaald! Wat een bedrag! Graag bedanken wij alle donateurs, de kandidaten, de artiesten, de kijkers en de NTR. Jullie maken het mogelijk om zo’n geweldige avond te organiseren voor zo’n geweldig doel. Wij hopen nog velen vriendschappen tussen mensen met en zonder handicap mogelijk te mogen maken!

Gemist?

Heb je deze spetterende show gemist? Of wil je al die mooie momenten nog wel eens een keer herbeleven? Dat kan! Klik op de button en kijk de gehele uitzending terug.

Kijk het Knoop Gala 2020 hier terug!

Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Music Unlimited: inclusieve muziekverenigingen
Music Unlimited: inclusieve muziekverenigingen