Op verhaal komen: bezinningsweekenden voor ouders van een kind met een handicap

ZIN en HandicapNL slaan de handen ineen om bezinningsweekenden te organiseren voor ouders van een kind met een handicap. Hier kunnen zij samen met lotgenoten ‘op verhaal komen’. Daar kunnen wij jou hulp bij gebruiken!

Als ouder van een gehandicapt kind is er veel gebeurd in je leven. Maar heb je ooit de tijd genomen om terug te kijken? Of gaat de meeste tijd en energie nog steeds naar zorgen? Worstel je met je rol ten aanzien van professionals die de zorg voor je kind overnemen? En hoe zorg je goed voor jezelf?

Al deze vragen komen aan bod in bezinningsweekenden die sinds 2021 speciaal voor ouders van een gehandicapt kind worden georganiseerd. Onder de titel ‘Op verhaal komen’. De deelnemers waren enthousiast en het lijkt erop dat er meer ouders van een gehandicapt kind zijn die behoefte hebben aan dit soort weekenden. Een moment om tot rust en bezinning te komen en ervaringen te delen. Op verhaal te komen!

Verder uitbouwen

ZIN en HandicapNL willen dit bijzondere initiatief de komende tijd verder gaan uitbouwen. Maar dat kunnen we niet zonder jou! Doe je mee? Wil je meedenken of meebouwen in dit initiatief? Omdat je zelf ouder bent van een gehandicapt kind? Omdat je als professional of vrijwilliger met deze ouders werkt? Omdat je bij een organisatie werkt die zich sterk maakt voor deze ouders? Weet jij waar deze ouders het meest behoefte aan hebben? Heb je tips of goede ideeën? Sluit dan aan en doe mee!

Aan de slag

Op 15 februari 2023 organiseren we een mooie middag om een volgende stap in de organisatie van ‘Op verhaal komen’ te onderzoeken. Dat doen we bij ZIN in Vught, een prachtige plek voor ontmoeting en inspiratie. Je bent een middag lang onze gast, van 12:30 tot 16:00. We kijken samen naar de inhoud van het weekend, waarbij onze trainer een boeiend inkijkje verzorgt. We presenteren onze plannen en vragen jou om goed en kritisch met ons mee te kijken. En natuurlijk is er ruimte voor gezelligheid en ontmoeting. Zo gaan we samen aan de slag. Je bent van harte welkom!

Aanmelden kan bij Frans Croonen, projectleider van ZIN, via frans@zinacademie.nl. Aan je deelname zijn geen kosten of verplichtingen verbonden.

Ik wil projecten zoals ‘Op verhaal komen’ steunen

Maria Anne: ‘De grootste leerschool was hulp vragen en accepteren.’
Maria Anne: ‘De grootste leerschool was hulp vragen en accepteren.’