Mevrouw B. laat de wereld een stukje mooier achter

De wereld verbeteren – willen we dat stiekem niet allemaal? Het klinkt misschien als een utopie of een superhelden-missie. Maar niets is minder waar: nalatenschappen maken precies dát mogelijk. Want dankzij deze bijdragen kan er in één stap een groot verschil worden gemaakt in de levens van vele anderen.

Daan Theeuwes met vrienden

Nalatenschap voor mensen met hersenletsel

Een voorbeeld? Neem de nalatenschap van mevrouw B., een paar jaar geleden. Zij wilde haar bijdrage ten goede laten komen aan mensen met hersenletsel. En dat is gelukt: mede dankzij haar steun draaien we het prachtige Familie- en Vriendenprogramma van het Daan Theeuwes Centrum.

“Een leven dat abrupt verandert na hersenletsel bouw je met veel energie stapje voor stapje weer heel langzaam op. Dat lukt niet zonder familie en vrienden.” – Adriaan Theeuwes, oprichter van het Daan Theeuwes Centrum

Toekomst in duigen

Het Daan Theeuwes Centrum is gespecialiseerd in de behandeling en revalidatie van jongeren met ernstig hersenletsel. Jongeren die in de bloei van hun leven stonden en van de ene op de andere dag die toekomst in duigen zagen vallen. Hun missie reikt dan ook veel verder dan lichamelijke revalidatie alleen. Zij strijden er samen met de jongeren voor om het maximale uit hun leven te halen. Qua gezondheid, maar óók qua opleiding, werk, relaties, zelfredzaamheid en toekomstdromen.

Vrienden- en Familie programma

Met het Vrienden- en Familie programma helpen we 230 jongeren – samen met hun familie en vrienden – om in drie jaar tijd hun leven weer op de rit te krijgen. Want steun van familie en vrienden is niet alleen van onschatbare waarde voor het herstel, maar ook voor de invulling van het verdere leven. Lees meer over dit programma ->

Ontzettend dankbaar

We zijn mevrouw B. enorm dankbaar dat zij haar nalatenschap heeft geschonken aan HandicapNL en ons helpt om dit mogelijk te maken. Ook voor het Daan Theeuwes Centrum zijn dergelijke nalatenschappen van onschatbare waarde: “Ontroerend dat je voor veel jongeren met hersenletsel een nieuw leven achter kunt laten.” Zo zie je maar: het kan, de wereld verbeteren. Zélfs wanneer je er zelf niet meer bent. Want een mooiere wereld, die maken we samen.

Meer weten over nalaten aan HandicapNL?

Steeds meer mensen willen ook na hun overlijden iets betekenen voor toekomstige generaties. Door een goed doel op te nemen in uw testament, kunt u uw eigen idealen laten voortleven in de toekomst. Hoe groot of klein uw nalatenschap ook is, de impact die u maakt is van onschatbare waarde. Ook in de toekomst hebben mensen met een handicap namelijk onze hulp nodig om een plekje te vinden in de maatschappij.

Lees meer over nalaten aan HandicapNL    Neem contact met ons op

“Omdat HandicapNL een ANBI-status heeft, hoeven wij geen belasting te betalen over schenkingen en nalatenschappen. Iedere euro die u nalaat, komt dus ten goede aan mensen met een handicap.” – Sophie Veltkamp-Dikhoff, relatiemanager bijzondere giften

Waarom anderen nalaten aan HandicapNL:

Na het zien van het Knoopgala op tv wist Theo: ik ga mijn geld nalaten aan mensen met een handicap
Na het zien van het Knoopgala op tv wist Theo: ik ga mijn geld nalaten aan mensen met een handicap
“Wij willen ons geld besteden op de manier die wij voor ogen hebben”
“Wij willen ons geld besteden op de manier die wij voor ogen hebben”