Mevrouw B. laat de wereld een stukje mooier achter

De wereld verbeteren – willen we dat stiekem niet allemaal? Het klinkt misschien als een utopie of een superhelden-missie. Maar niets is minder waar: nalatenschappen maken precies dát mogelijk. Want dankzij deze bijdragen kan er in één stap een groot verschil worden gemaakt in de levens van vele anderen.

Daan Theeuwes met vrienden
Daan Theeuwes met zijn vrienden

Een voorbeeld? Neem de nalatenschap van mevrouw B., een paar jaar geleden. Zij wilde haar bijdrage ten goede laten komen aan mensen met hersenletsel. En dat is gelukt: mede dankzij haar steun draaien we het prachtige Familie- en Vriendenprogramma van het Daan Theeuwes Centrum.

Toekomst in duigen

Het Daan Theeuwes Centrum is gespecialiseerd in de behandeling en revalidatie van jongeren met ernstig hersenletsel. Jongeren die in de bloei van hun leven stonden en van de ene op de andere dag die toekomst in duigen zagen vallen. Hun missie reikt dan ook veel verder dan lichamelijke revalidatie alleen. Zij strijden er samen met de jongeren voor om het maximale uit hun leven te halen. Qua gezondheid, maar óók qua opleiding, werk, relaties, zelfredzaamheid en toekomstdromen.

Een leven dat abrupt verandert na hersenletsel bouw je met veel energie stapje voor stapje weer heel langzaam op. Dat lukt niet zonder familie en vrienden. – Adriaan Theeuwes, oprichter van het Daan Theeuwes Centrum

Revalideren doen we samen

Daan Theeuwes Centrum

Met het Vrienden- en Familie programma helpen we 230 jongeren – samen met hun familie en vrienden – om in drie jaar tijd hun leven weer op de rit te krijgen. Want steun van familie en vrienden is niet alleen van onschatbare waarde voor het herstel, maar juist ook voor de invulling van het verdere leven.

Meer over het Daan Theeuwes Centrum

Ontzettend dankbaar

We zijn mevrouw B. enorm dankbaar dat zij haar nalatenschap heeft geschonken aan HandicapNL en ons helpt dit mogelijk te maken. Ook voor het Daan Theeuwes Centrum zijn dergelijke nalatenschappen van onschatbare waarde: “Ontroerend dat je voor veel jongeren met hersenletsel een nieuw leven achter kunt laten.”

Zo zie je maar: het kan, de wereld verbeteren. Zélfs wanneer je er zelf niet meer bent. Want een mooiere wereld, die maken we samen.

Ook de wereld een stukje mooier achterlaten?

Vraag hieronder vrijblijvend onze brochure aan en ontdek de mogelijkheden om na te laten aan HandicapNL. Of neem contact op met Henriëtte Hindriks: HenrietteH@handicap.nl.

Brochure | Over nalaten [SF]

  • HandicapNL vindt het belangrijk zorgvuldig met jouw gegevens om te gaan. Lees hier meer over in onze privacyverklaring.
Meneer en mevrouw van Eerdewijk namen HandicapNL als goed doel op in hun testament
Meneer en mevrouw van Eerdewijk namen HandicapNL als goed doel op in hun testament
Zet HandicapNL in uw testament
Zet HandicapNL in uw testament