Missie Toegankelijke Festivals: voor een toegankelijke sector

Missie Toegankelijke Festivals: voor een toegankelijke sector

Toegankelijke festivals beeldmerkHandicapNL en Green Events jagen met Toegankelijke Festivals een nieuwe beweging in de festivalsector aan. Met toonaangevende (outdoor) festivalorganisatoren vormen wij een groep van koplopers waarmee wij samen (nieuwe) maatregelen en oplossingen inzetten, en hiermee de hele sector inspireren. Zo werken we aan een inclusieve sector en gaan we uitsluiting tegen.

HandicapNL vindt dat ook mensen met een handicap een festivalbeleving moeten kunnen hebben als onderdeel van een normaal leven. Mensen komen naar een festival voor een positieve vibe, voor ontspanning en inspiratie. Festivals zijn bij uitstek een plek voor positieve ontmoetingen tussen mensen met en zonder een handicap. Het gaat om een gedeelde interesse: samen genieten van de kracht van muziek en dance.

Ons doel is om binnen drie jaar (2022-2023-2024) outdoor-muziekfestivals in Nederland beter toegankelijk te maken voor mensen met een handicap.

Hiervoor is draagvlak, samenwerking en kennisdeling nodig. De koplopers ontmoeten elkaar op online Industry Meetings en op hun eigen festivals, om ervaringen te delen op het gebied van o.a. ticketing, faciliteiten op het terrein, mobiliteit en hospitality en om samen pilots op te zetten. Wil jouw organisatie zich hierbij aansluiten?

Kijk voor meer informatie op www.greenevents.nl

 • Teken ons manifest!

  Op dit moment kunnen we het aantal toegankelijke festivals op één hand tellen. Met een manifest willen we aan de gehele festivalsector laten zien dat inclusie een MUST is. Sta jij achter onze missie?

  Laat je stem horen

 • Join the movement!

  Verschillende partners, zoals Tommy Hilfiger en de Silent Disco Box, steunen ons programma. Als partner zijn zij dé aanjager van diversiteit en inclusie! Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor een partnerschap?

  Laten we samenwerken

 • Waar begin je?

  Enkele koplopers in de evenementenbranche maken hun festival met onze hulp volledig toegankelijk. Heb jij ook interesse in inclusie, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je graag op weg!

  Maak je event toegankelijk

 • Afbeelding van

  “Door mijn dwarslaesie is het onmogelijk om in een tentje op een matje te slapen. Daardoor moet ik als enige van mijn vrienden ’s middags alweer naar huis.” – Niek

   

  Lees verder

 • Afbeelding van

  “Soms zijn het kleine dingen, zoals stoelen voor de begeleiders op de rolstoelpodia. Zodat mijn vriend naast me kan zitten tijdens het concert.” – Iris

   

  Lees verder

 • Afbeelding van

  “De Zwarte Cross is er voor iedereen en dus doen we er ook alles aan om het toegankelijk te maken voor iedereen.” – Johan Kampman, Organisator Zwarte Cross

   

  Lees verder

Pers & media

We hebben al een hoop publiciteit weten te bereiken met onze campagne Toegankelijke Festivals. Bekijk hier een overzicht van alle nieuwsartikelen en persberichten. Bovendien vind je hier al het beeld- en campagnemateriaal en onze contactgegevens voor eventuele persvragen.

Naar Pers en Media ->

 

Met deze partners werken wij samen:

 

 

 

Logo apenkooi

 

 

File:Poly Inc. Logo.svg - Wikimedia Commons

 

gemeente amersfoort

 

jumbo logo

 

 

 

Logo feestfabriek

greenevents

 

DHL_Logo

 

amersfoort jazz

 

logo donselaar tenten

 

 

 

Logo Surfana Festival zwart

Special social club

 

randstad

 

 

oerol

 

 

beach mobility

 

 

 

 

 

Tommy_Hilfiger_Logo

 

 

logo Kayori

 

 

 

 

https://www.lipton.nl/home.html

 

offroad solutions