Podcast: Festivallen in een rolstoel, natuurlijk kan dat!

Maar natuurlijk kan dat! Ook al is het niet altijd even gemakkelijk, het is zeker mogelijk. Luisteraar Stefan vertelt dat hij de laatste jaren alleen nog maar naar Lowlands gaat: “dat is voor mij het meest toegankelijk”. 3FM podcast ‘de Machine’ zocht voor je uit hoe je zo’n festival nu moet aanpakken met een handicap.

Beluister de podcast hier!

toegankelijke festivals

Toegankelijke festivals

Gelukkig zijn er nu nog meer festivals die inclusie hoog op de agenda hebben staan. HandicapNL slaat dit jaar de handen ineen met Straf_Werk festival, Surfana en de Dutch Grand Prix om de festivals toegankelijk te maken voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel, doven, blinden, mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel- of mensen met autisme.

Teken ons manifest!

Wij vinden dat iédereen welkom zou moeten zijn op een festival. Daarom werken we nauw samen met meerdere festivals om hun terrein toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. Daarnaast zijn we een manifest gestart, waarmee we met zo veel mogelijk handtekeningen aan de festivalsector willen laten zien dat inclusie een MUST is! Steun je onze missie? Laat je stem horen en teken ons manifest!

Ja, ik teken voor onbeperkt feesten voor iédereen!!

Bij het aanmelden ga je akkoord met de privacyvoorwaarden van HandicapNL.
Festivals gaan term ‘MIVA’ niet meer gebruiken
Festivals gaan term ‘MIVA’ niet meer gebruiken
Video Eva Eikhout over Sitdown Café op AOA
Video Eva Eikhout over Sitdown Café op AOA