Topschaatser Patrick Roest nieuwe ambassadeur

Regerend wereldkampioen allround schaatsen Patrick Roest (23) verbindt zich als ambassadeur aan HandicapNL. Afgelopen zondag schaatste de boerenzoon uit Lekkerkerk nog een baanrecord op de 10.000 meter en gaf aan dat het beste nog moet komen. Roest verbindt voor langere tijd zijn naam aan HandicapNL.  

Op 17 mei 2020 geeft Roest als kersverse ambassadeur het startschot voor de allereerste editie van de HandicapNL Rugzakrun. De deelnemers rennen, rollen of wandelen met een rugzak met zand om geld in te zamelen voor het goede doel. Met dit geld maakt HandicapNL dromen waar van doorzetters met een handicap. Zij verleggen dagelijks hun grenzen om voor velen van ons vanzelfsprekende dingen voor elkaar te krijgen.

Gezond lichaam niet vanzelfsprekend

Patrick Roest beseft als topsporter maar al te goed dat een gezond lichaam niet vanzelfsprekend is. In 2017 brak hij zijn pols en onderarm en moest keihard revalideren om terug te komen. “Mensen met een handicap moeten elke dag een portie doorzettingsvermogen uit de kast halen om voor elkaar te krijgen wat voor velen vanzelfsprekend en gewoon is. Daar heb ik enorm veel bewondering voor.”

Naast de HandicapNL Rugzakrun steunt de veelbelovende Roest ook andere projecten van HandicapNL. Zo reikt hij in december, net als vorig jaar, het Gebaar van waardering uit aan een mantelzorger die met hart en ziel zorgt voor iemand met een handicap.

Daniëlle Schutgens, directeur HandicapNL, is trots en vereerd met deze topschaatser als ambassadeur: “Geweldig dat Patrick Roest zich samen met HandicapNL inzet om dromen waar te maken voor mensen met een handicap. Wij maken ons sterk voor een maatschappij waar iedereen volwaardig kan meedoen. Super dat Patrick ons daarin steunt.“

 

Slechts 1 op de 5 werkgevers heeft iemand met een arbeidsbeperking in dienst
Slechts 1 op de 5 werkgevers heeft iemand met een arbeidsbeperking in dienst
We kunnen programma voor jongeren met hersenletsel uitbreiden
We kunnen programma voor jongeren met hersenletsel uitbreiden