Parc Spelderholt won de Pier de Boer prijs. Wat gebeurde er na de taart?

Parc Spelderholt, uit Beekbergen (bij Apeldoorn) won afgelopen september de Pier de Boer prijs 2023. Met hun Academie Spelderholt geven ze jongeren met een verstandelijke beperking dé kans om een uniek vierjarig ontwikkeltraject te volgen. Hierin staan ontwikkeling in zelfstandigheid en zelfredzaamheid centraal.

De studenten wonen, werken en leren op het Parc en volgen een leergang Onderhoud, Horeca of Dienstverlening. Dit vierjarige ontwikkelingstraject wordt afgesloten met een gecertificeerd diploma, vergelijkbaar met MBO- niveau 1.

“Parc Spelderholt gaat digitaal!”

“Het winnen van de Pier de Boer prijs 2023 was voor ons een geweldige prijs”, vertelt Mathilde Jansen, manager van de Academie. “Het is de bevestiging van een vakjury dat wat wij doen van waarde is voor de groei en ontwikkeling van jongeren met een verstandelijke beperking. Wij hebben dit feestelijk gevierd met alle studenten en medewerkers.”

De Pier de Boer prijs bestaat uit een bronzen beeld en een geldbedrag van 25.000 euro. Parc Spelderholt gaat het geld inzetten voor een digitaal studentvolgsysteem. “Na een lange zoektocht hebben we een passend systeem gevonden om de voortgang van onze studenten in het ontwikkelingstraject te digitaliseren. Het startsein voor dit project is inmiddels gegeven en het is de bedoeling dat het studentvolgsysteem het eerste kwartaal van 2025 volledig gerealiseerd is. Het winnen van de prijs heeft dit mede mogelijk gemaakt: Parc Spelderholt gaat digitaal!”

 

De Pier de Boer prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt door Stichting SPZ en HandicapNL. De prijs is vernoemd naar Pier de Boer, de grondlegger van de sociaalpedagogische zorg. Het was zijn missie om mensen met een verstandelijke beperking verder op weg te helpen.

Slechts 1 op de 5 werkgevers heeft iemand met een arbeidsbeperking in dienst
Slechts 1 op de 5 werkgevers heeft iemand met een arbeidsbeperking in dienst
We kunnen programma voor jongeren met hersenletsel uitbreiden
We kunnen programma voor jongeren met hersenletsel uitbreiden