Veelgestelde vragen

 • Waarom de naam HandicapNL?

  HandicapNL is het enige fonds voor iedereen met een handicap. NL staat voor Nederland,
  en daar hoort iedereen bij! De haken om ons logo symboliseren dit: Iedereen hoort erbij.
 • Waarom gaan Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds samen?

  Al bijna 60 jaar ondersteunen beide goede doelen mensen met een handicap. Wij delen één droom: hen helpen volwaardig mee te doen in de samenleving. De laatste zes jaar werken Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds al intensief samen en nu gaan we als één verder. Op deze manier werken we efficiënter en maken we nog krachtiger een vuist voor eerlijke kansen voor mensen met een handicap.
 • Wat doet HandicapNL met mijn bijdrage?

  Wij geloven in een wereld waarin mensen met een handicap volwaardig meedoen aan de samenleving. Waarin mensen regie hebben over hun eigen leven. Waar iedereen eerlijke kansen krijgt. Samen zorgen wij ervoor dat iedereen kan bereiken wat in zijn of haar vermogen ligt. Te veel mensen met een handicap staan buiten de samenleving. Zij voelen zich eenzaam en worden niet gezien. Noodzakelijke zorg en ondersteuning schieten tekort en de druk op familie en vrienden neemt toe. Met jouw bijdrage helpen en ondersteunen wij mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of meervoudige beperking en hun naasten.
 • Hoe kan ik bijdragen?

  Je kunt HandicapNL op diverse manieren steunen. Door te doneren of ons op te nemen in jouw testament. Maar ook door vrijwilliger te worden, collectant bijvoorbeeld. Ook zijn er tal van mogelijkheden voor bedrijven zoals een zakelijke gift of schenking. Bel voor meer informatie (030) 2363 777 of kijk op www.handicap.nl/help-mee
 • Ik heb Fonds verstandelijk gehandicapten en/of Revalidatiefonds opgenomen in mijn testament. Wat moet ik nu doen?

  De naamsverandering van deze fondsen naar HandicapNL is niet van invloed op jouw testament. Je hoeft niets te veranderen en hoeft dus ook niet naar de notaris. HandicapNL is de enige rechtsopvolger van beide fondsen. Wil je door middel van een legaat of nalatenschap aan een specifiek doel of doelgroep bijdragen of heb je een vraag over het nalatenschap? Bespreek het met mw. Karin van der Leest, relatiemanager. Zij is bereikbaar op (030) 2363 777 en via: nalaten@handicap.nl
 • Ik steun Fonds verstandelijk gehandicapten en/of Revalidatiefonds via acceptgiro. Wat verandert er?

  Je kunt zoals altijd bijdragen via een acceptgirokaart. Het rekeningnummer is hetzelfde gebleven en in combinatie met de naam HandicapNL bij jouw bank bekend. Gebruik je de acceptgirokaart om te doneren via internet bankieren? Dan vul je ‘HandicapNL’ in als ontvanger. Vergeet niet de naam aan te passen in het digitale adresboek van jouw internetbankieren. Kies je vanaf nu liever voor het gemak van een automatische incasso? Ga naar doneren.handicap.nl en kies voor structureel en meld je aan voor een structurele donatie.
 • Ik collecteer voor Fonds verstandelijk gehandicapten. Verandert er voor mij iets?

  In principe niet. Je wordt nu alleen collectant voor HandicapNL. De droom en het doel blijven hetzelfde: mensen met een handicap helpen aan eerlijke kansen en volwaardige participatie in de samenleving. Wij zijn enorm blij met jouw bijdrage aan de collecte. Met jouw inzet kunnen wij honderden projecten steunen.
  Collecteurs zijn bij ons niet alleen. Weet je dat maar liefst 16.000 mensen tijdens de collecteweek op pad gaan? Help ook mee en meld je aan als vrijwilliger via info@collectebureau.nl of via www.handicap.nl/collecte.
 • Wat gebeurt er op HandicapNL met mijn persoonsgegevens?

  Jouw persoonsgegevens worden overgenomen door HandicapNL als juridisch opvolger van beide fondsen en zijn opgenomen in een beveiligde database. Deze worden alleen gebruikt om je op de hoogte te houden van het werk van de stichting en om jouw bijdrage administratief correct af te handelen. Wij werken volgens de normen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die per 25 mei 2018 de huidige privacywetgeving vervangt. Mocht je willen controleren of wij over de juiste gegevens beschikken of wil je een wijziging doorgeven? Neem contact met ons op via www.handicap.nl/contact of via (030) 2363 777.
Onze aanpak
Onze aanpak
Wat is een normaal dagelijks leven?
Wat is een normaal dagelijks leven?