Een speciale schommelstoel

In 2022 heeft HandicapNL binnen het programma ‘Klein Geluk’ en in samenwerking met Stichting SFO een aangepaste schommelstoel aangeschaft voor Stichting de Berkelhof. In ‘de zintuigentuin’ staat nu een schommel met speciale schommelstoel voor mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB). Nu kunnen de bewoners elkaar letterlijk en figuurlijk een duwtje geven. Maar bovenal samen buiten genieten.

Stichting de Berkelhof

De schommels (Foto: Esther Meijer)

Stichting De Berkelhof is een kleinschalige woon- en zorgaanbieder voor mensen met een verstandelijke beperking. Overdag is er ook  dagbesteding op hetzelfde erf. Sinds een jaar is de belevenisgroep ‘dagbesteding’ gestart voor mensen met een complexe ernstig meervoudige beperking (EMB).

De Berkelhof heeft een deel van het erf (buitengebied) opengesteld. Hierdoor kunnen kwetsbare mensen in een veilige omgeving andere mensen ontmoeten.

Het belang van ontmoeten

Stichting de Berkelhof wil geen apart eilandje van de samenleving worden, maar juist scheiding en vooroordelen voorkomen. Daarom zoeken ze naar mogelijkheden hoe mensen met complexe zorgvragen andere mensen uit de dorpsomgeving kunnen ontmoeten. Bijvoorbeeld in hun zintuigentuin met schommel.

Deze schommel is veilig is voor de doelgroep. Daarnaast hangt een gewone schommel. Zo kan iedereen komen schommelen. Dat komt natuurlijk helemaal overeen met onze droom bij HandicapNL: De SamenWereld! Waarin verschillen vervagen en handicaps er niet meer toe doen.

De schommelstoel (Foto: Esther Meijer)

Klein Geluk

Deze schommel hebben wij mede mogelijk gemaakt vanuit ons programma ‘Klein Geluk’. Bij Klein Geluk kan financiering worden aangevraagd voor kleinschalige en lokale initiatieven, zoals een dagje uit. Mensen met een beperking lopen vaker tegen financiële of praktische hindernissen aan. Wij vinden dat iedereen het verdient om zichzelf te ontwikkelen en een fijne dag te hebben. Met dit programma, mede mogelijk gemaakt door Stichting SFO willen we dat realiseren. Specifiek voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking.

Steun ons Klein Geluk programma.

Doneer