Video Eva Eikhout over Sitdown Café op AOA

Presentatrice Eva Eikhout heeft een video gemaakt over het Sitdown Café op Amsterdam Open Air. Zij moedigt mensen met een beperking aan om vooral naar het festival te komen, ook als zij dit een spannende stap vinden.

In het Sitdown Café komen mensen met en zonder beperking samen om te feesten, dansen, lachen, drinken, spelen en zingen. Het hoogtepunt? Het dak zakt op een feestelijke manier naar beneden, waardoor iedereen – rolstoelgebruiker of niet – op gelijke hoogte komt.

Met een personeelsmix van mensen met en zonder beperking, een muziektolk voor gebarentaal en extra voorzieningen zoals braille-menukaarten en begeleiding naar een prikkelvrije ruimte, wordt een inclusieve omgeving gecreëerd waar iedereen welkom is.

Meer informatie over het Sitdown Café

Ook Eva Eikhout is van plan om naar het Sitdown Café te bezoeken. In onderstaande video doet zij een oproep om langs te komen.

Een toegankelijke festivalzomer! Ben jij er klaar voor?

Je biertje in de lucht en je heupen van links naar rechts. Heerlijk, zo’n festival! Maar hoe vaak zie jij iemand met een handicap op het festivalterrein? Dit is eerder een uitzondering dan regel, toch? Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 1 miljoen mensen met een handicap op dit moment niet naar een festival kunnen. Daar brengt HandicapNL verandering met het programma ‘Toegankelijke Festivals’.

Meer over Toegankelijke Festivals > Word donateur >

Onbeperkt feest in het Sitdown Café
Onbeperkt feest in het Sitdown Café
Tweede kamer akkoord met motie voor de financiering van brancheopleidingen
Tweede kamer akkoord met motie voor de financiering van brancheopleidingen