We kunnen het programma voor jongeren met hersenletsel uitbreiden

Goed nieuws! Jongeren met niet-aangeboren hersenletsel krijgen meer kansen dankzij onze donateurs en de Nationale Postcode Loterij. Met onze hulp opende het eerste Erik Scherder Huis in 2023 haar deuren in Amsterdam. Nu komen er ook huizen in Rotterdam, Eindhoven en Zwolle.

Fleur is aan het trainen in het Erik Scherder Huis

 

Steun vandaag nog jongeren met hersenletsel! Doneer direct.

Dit is fantastisch nieuws voor de groep mensen waarvan hun leven, en dat van hun familieleden, vaak van de één op de andere dag voorgoed veranderde. Elk jaar krijgen ca 20.000 jongeren te maken met hersenletsel, waarvan 500 jongeren zelfs te maken krijgen met ernstig hersenletsel. Door een ongeval, zinloos geweld of bijvoorbeeld een infarct op jonge leeftijd. Zij zien hun toekomstdromen in duigen vallen. De Erik Scherder Huizen bieden een hoopvol alternatief. Een jaar lang werken jongeren in een unieke omgeving met leeftijdsgenoten aan hun herstel. Het ultieme doel: deze jongeren weer toekomstperspectief bieden. Bij voorkeur met een betaalde baan of relevant vrijwilligerswerk.

Sponsoring en donaties hard nodig

Een grote gift van HandicapNL (mogelijk gemaakt door onze donateurs) en de Nationale Postcode Loterij maakt het mogelijk het concept verder uit te rollen over Nederland. Helaas betekent dit nog niet dat alles is geregeld. Het programma wordt nu betaald als reguliere dagbesteding vanuit Wlz en Wmo en dit is niet toereikend om het programma een lange tijd draaiende te houden. Daarom zijn sponsoring en donaties nog steeds hard nodig.

Help vandaag nog jongeren met hersenletsel door een donatie te doen!

Ik wil doneren > Meer informatie >