Meedoen mogelijk maken

met een grote gift

Meedoen mogelijk maken

met een grote gift

Een grote gift doneren

Wat geweldig dat u overweegt om een grote gift aan HandicapNL te schenken. In Nederland leven zo’n 2 miljoen mensen met een beperking. Sommigen zijn hiermee geboren, andere hebben door een ziekte of een ongeluk een beperking gekregen. Wij geloven in de kracht, het lef en het doorzettingsvermogen van mensen. Maar soms is het nodig om obstakels weg te nemen. Met een schenking kunt u bijdragen aan oplossingen om een volledige inclusieve samenleving mogelijk te maken.

Helpt u mee?

Maak een afspraak

Mogelijkheden om te schenken

Voordat u een grote gift doet, wilt u zich misschien verdiepen in de mogelijkheden. Wist u bijvoorbeeld dat u naast een eenmalige of structurele gift ook kunt kiezen voor: 

Gericht doneren

Een gift vanaf 5.000 euro kunt u gericht geven. U kunt zelf aangeven waar u graag aan wilt schenken. Zo kunt u bijvoorbeeld bijdragen aan woonvoorzieningen, vrijetijdsbesteding of hulp op weg naar werk. Mocht u specifiek willen schenken aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, dan is dat ook mogelijk. Wij zorgen ervoor dat uw donatie goed terecht komt.

Steun met belastingvoordeel

Als al uw giften samen tussen de 1 en 10% van uw verzamelinkomen bedragen, kunt u uw gift aftrekken van uw aangifte inkomstenbelasting. U kunt ook een periodieke schenking geven. U geeft dan jaarlijks voor minimaal 5 jaar lang hetzelfde bedrag. Als u aan de voorwaarden voldoet mag u de periodieke gift vaak helemaal aftrekken. Meer informatie over schenken met belastingvoordeel leest u hier.

Richt een eigen fonds op

Een bijzondere manier van schenken is via een zogenoemd Fonds op Naam. Samen met HandicapNL bepaalt u de doelstelling en tenaamstelling die u mee wilt geven.

 

 

Samen kunnen we de obstakels voor een inclusieve samenleving wegnemen.

Danielle Schutgens, directeur-bestuurder

 

 

Hoe wordt uw donatie besteed?

Persoonlijk advies

Sophie Veltkamp

Voor een uitgebreid persoonlijk advies kunt u contact opnemen met Sophie Veltkamp-Dikhoff. Zij staat u graag persoonlijk te woord, zodat u gezamenlijk uw wensen kunt bespreken en vastleggen. Telefonisch, bij ons op kantoor of bij u thuis.

mr Sophie Veltkamp-Dikhoff
Relatiemanager bijzondere giften
Telefoon: 030 23 63 777
E-mail: schenken@handicap.nl

De voordelen op een rij:

Uw eigen aanspreekpunt:
Al uw vragen en mogelijkheden kunt u bespreken met een vast aanspreekpunt.

Maatwerk is mogelijk:
Een eigen project of een Fonds op Naam? We verkennen graag met u de mogelijkheden.

Speciale ontmoetingen:
Wilt u eens zien waar uw geld naartoe gaat? Wij organiseren regelmatig bijeenkomsten.

Praktische informatie

Er zijn verschillende manieren om een grote gift te schenken aan HandicapNL. Zo kunt u online het periodieke schenkingsformulier invullen of uw bijdrage overmaken op rekeningnummer:
NL71 ABNA 0491 1000 00 t.n.v. HandicapNL.

Vermeld u dan ook uw contactgegevens? We willen u graag bedanken en op de hoogte houden van de besteding van uw gift.

  • HandicapNL is een ANBI. U hoeft om deze reden geen erf- of schenkingsbelasting te betalen.
  • RSIN nummer: 850631816
  • KvK-nummer: 52854841

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief >