Teken voor Toegankelijke Festivals voor iédereen!

Teken voor Toegankelijke Festivals voor iédereen!

Een festival hoort voor iedereen toegankelijk te zijn: mét of zonder handicap. Maar dat is helaas nog niet de realiteit. Een festivalorganisator is namelijk niet klaar met alleen een invalidentoilet en wat oprijplaten voor rolstoelers. 

 • Regen? Met een rolstoel zit je vast in de modder.
 • Medicijnen? Je kunt ze niet even in een koelkast leggen.
 • Plassen? Een rolstoel en een dixie zijn geen match.
 • Overprikkeld? Je kunt nergens even ‘rustig’ bijkomen.
 • Overnachten? Een lichamelijke handicap en een slaapmatje gaan niet altijd samen.

Geef je steun en teken het manifest

HandicapNL vindt dat iedereen het verdient om onbezorgd plezier te hebben. Steun onze missie voor Toegankelijke Festivals in Nederland. Teken ons manifest!

Bij het tekenen van het manifest ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

HandicapNL helpt grote festivals

Het team van HandicapNL steekt de handen uit de mouwen en maakt grote Nederlandse festivals volledig toegankelijk. De wil is er wel bij organisatoren, maar vaak ontbreekt de juiste kennis om het te realiseren. Daarom regelen wij samen met de organisator alle faciliteiten en accommodaties voor feestgangers met een handicap, zodat ook zij onbezorgd kunnen genieten van het festival.

Koplopers in ons programma Toegankelijke Festivals

De eerste festivals zijn volledig toegankelijk dankzij de hulp van HandicapNL. Volgend jaar willen we deze rij toegankelijke festivals nog véél verder uitbreiden:

Ook mensen met een handicap willen dolgraag naar een festival

Ja, het is een kleine groep waarvoor organisatoren extra faciliteiten regelen, maar het is de moeite waard. Zie met je eigen ogen hoeveel zij genieten van naar een festival gaan met hun vrienden.

Veelgestelde vragen

 • Waarom is een manifest nodig?
  Helaas kunnen mensen met een mentale of fysieke handicap nog steeds niet volwaardig meedoen in de maatschappij. Ze moeten barrières overwinnen om ‘gewoon’ te kunnen werken, sporten of naar een evenement of festival te gaan. Van onbezorgd feesten op een festival is helaas geen sprake. Daarin wil HandicapNL verandering brengen, omdat iedereen recht heeft op een onbezorgd feestje. Teken ons manifest Toegankelijke Festivals zodat we kunnen aantonen bij de overheid en festivalorganisatoren dat inclusie een MUST is.
 • Een invalidentoilet en wat oprijplaten en je bent klaar, toch? Nee, helaas!
  Tuurlijk, het is een begin. Maar er komt iets meer kijken bij de organisatie van een volledig toegankelijk festival. Daarom zorgt HandicapNL ervoor dat alle faciliteiten en accommodaties aanwezig zijn voor mensen met een handicap. Zo kunnen zij ook met hun vrienden genieten van de muziek zónder zich druk te maken om praktische zaken.

  • Méér invalidentoiletten: bij elke toiletgroep kun je terecht.
  • Rolstoelvriendelijke paden: naar een ander podium? Er liggen goede paden zodat je op tijd bent voor je favoriete band.
  • Toegankelijke overnachtingsplekken: ga voor de volledige festivalervaring en blijf slapen met vrienden.
  • Rustruimte: heb je even een time-out nodig? In de rustruimte herstel je van alle prikkels.
  • Koeling voor medicatie: moet je medicatie gekoeld bewaren? Je kunt het in de koeling laten leggen tot je het nodig hebt.
  • Verplegend personeel: heb je hulp nodig bij een medische handeling? Wij zorgen dat er een team klaarstaat.
 • Hoe maakt HandicapNL festivals toegankelijker?
  HandicapNL ontzorgt festivalorganisatoren om hun evenement van A tot Z toegankelijk te maken voor mensen met een verstandelijke of fysieke handicap. Daarom regelen wij onder andere de juiste faciliteiten voor ze en communiceren we de toegankelijkheid glashelder aan bezoekers. Ook zorgen we ervoor dat steeds meer festivals zélf hun toegankelijkheid kunnen verbeteren.

 

Ja, ik zet graag mijn handtekening