Collecteer voor mensen met een handicap

Elk jaar gaan in de laatste week van september duizenden collectanten op pad om te collecteren voor HandicapNL. Dankzij de opbrengst steunen wij allerlei projecten en activiteiten voor mensen met een handicap. Van 24 september t/m 29 september vind de collecteweek 2018 plaats. Help jij ook mee?

Collecteer mee       Ik ben al collecte organisator

Collecteer voor je clubkas

Organiseert jouw (sport)vereniging of club ook activiteiten voor mensen met een handicap? Als je collecteert voor HandicapNL is de helft van jouw opbrengst voor jouw clubkas.
Lees verder

Collecteer digitaal

Je hoeft niet persé op straat te collecteren. Je kunt ook een digitale collectebus aanmaken en online collecteren bij je familie, vrienden en collega’s.

Lees verder

Jan: 'Ik collecteer ook met mensen met een handicap'.

Lees verder

Je kunt nu ook met een QR-code doneren. Hoe makkelijk is dat!

Bekijk hoe

We willen mensen met een handicap en hun naasten sterker maken.

Over onze droom

Geld goed besteed

De overheid vraagt steeds meer van mensen met een handicap, hun families en directe omgeving, terwijl de samenleving nauwelijks toegankelijk is.

Bekijk onze projecten

 

Veelgestelde vragen over de HandicapNL week

 • Hoe werkt de HandicapNL Collecte?
  Met inzet van alle collectanten en collecte organisatoren haalt HandicapNL jaarlijks geld op. Hiermee financieren we allerlei projecten en activiteiten voor mensen met een handicap. Je kunt op drie manieren meedoen aan de collecte:

  1. Clubs en verenigingen kunnen collecteren voor HandicapNL waarbij de helft van hun opbrengst naar de club gaat.
  2. Collectanten gaan tijdens de collecteweek met een collectebus langs de deur, bij evenementen of in de stad.
  3. Collecte organisatoren regelen dat zoveel mogelijk collectanten en clubs in hun wijk/regio op pad gaan tijdens de collecteweek.

  Meld je nu aan als vrijwilliger voor de collecteweek.

 • Waar wordt de opbrengst van de HandicapNL Collecte aan besteed?
  De opbrengst van de collecte besteden wij aan landelijke en regionale projecten voor mensen met een handicap. Dus ook aan projecten bij jou in de buurt! Zoals maatjesprojecten om eenzaamheid te voorkomen, de inrichting van woningen voor mensen met een handicap, zorgboerderijen en speeltuinen, groepsactiviteiten en vrijetijdsbesteding.

Naar alle veelgestelde vragen

 

Met twee uurtjes van mijn tijd heb ik leuk contact met mijn buurtgenoten én ik haal een mooi bedrag op voor HandicapNL. Daar word ik nou blij van!

 

Linda Ostendorp, Bunnik

Voor organisatoren

We hebben allerlei ondersteunende teksten, documenten en tips gemaakt die je helpen van je collecte een succes te maken.

Aan de slag

Collecteer mee

Vind je het leuk om 3 uurtjes met de collectebus langs de deur te gaan? Ieder uurtje dat je wilt helpen, is enorm welkom. Of je nu helpt als collectant of als collecte organisator.

Collecteer mee

 • Meer weten over de collecteweek van HandicapNL?

  Collectanten kunnen contact opnemen met Debby Ypma (debby@collectebureau.nl, 030-2363778).

  Clubs, stichtingen en instellingen kunnen voor meer informatie contact opnemen met Hans Wouda (hans@collectebureau.nl, 030-7604453)