Lancering campagne “Als ik eerlijk ben…”

‘Hij heeft zich niet kunnen ontwikkelen. Je moet hem vergelijken met een baby van twee of drie maanden. Hij kan niet lopen, hij lacht niet. Hij herkent mij zelfs niet eens. Mijn kind weet niet wie ik ben, dat vind ik heel zwaar’, vertelt Sarike. Zij zorgt voor haar 18-jarige zoon Bram. Een jongen met een zware vorm van epilepsie.

 

Om aandacht te vragen voor ouders van kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking lanceert Fonds verstandelijk gehandicapten de campagne ‘Als ik eerlijk ben…’

Veel ouders kampen met een burn-out

Er zijn honderdduizend ouders zoals Sarike. Mantelzorgers, want dat zijn deze ouders feitelijk, van kinderen met een beperking staan onder grote druk. Veel ouders kampen met een burn-out, met opvoed- en relatieproblemen. Maar liefst driekwart is minder gaan werken om voor hun kind te zorgen. De dagelijkse zorg voor een kind met een verstandelijke of meervoudige beperking is zwaar en stopt nóóit.

Gebaar van Waardering

Op de campagnesite staat hoe Fonds verstandelijk gehandicapten in september 1.000 ouders en verzorgers van kinderen met een beperking verrassen met een goed gevulde Verwenbox vol verrassingen die ontspanning en steun bieden. Als Gebaar van Waardering. Om te laten weten dat ze gezien worden.

Je kunt deze actie steunen met een gift voor een hele doos (€40), een halve (€20) of een kwart (€10) doos. Je kunt ook iemand opgeven voor een Gebaar van Waardering. Ga hiervoor naar de campagnepagina www.gebaarvanwaardering.nl.

Deze actie steunen?

Wil je via (social) media aandacht besteden aan deze actie? Ga dan naar onze campagne-toolkit of neem contact op met onze woordvoerder Sandra Helmus (T 030-2363777, E
pers@handicap.nl).