Vanwege een scooterongeluk van zijn zoon, besluit Adriaan HandicapNL op te nemen in zijn testament

Adriaan en Dominique weten wat het is om een dierbare te hebben voor wie het leven van het ene op het andere moment verandert. Hun zoon Daan liep door een scooterongeluk zeer ernstig hersenletsel op. “Er komt ooit een moment dat Dominique en ik er niet meer zijn. Natuurlijk moet alles voor Daan heel goed geregeld zijn, maar we willen ook graag iets doen voor de andere ‘Daanen’ in deze wereld. Daarom hebben we besloten om HandicapNL op te nemen in ons testament.”

Het scooterongeluk van Daan

“In 2013 heeft onze zoon Daan een scooterongeluk gekregen.” vertelt Adriaan Theeuwes. “Hij heeft als gevolg daarvan heel ernstig hersenletsel opgelopen. Daan heeft zes weken in coma gelegen en vier maanden in het ziekenhuis door moeten brengen. Onze zoon werd van het ene op het andere moment opeens een jongen met een beperking.”

Toekijken als ouders

“Als ouders is het heel vervelend om te zien wat er gebeurt. De hele toekomst van je kind is weg en moet weer heel langzaam opgebouwd worden. En revalideren gaat nou eenmaal heel erg langzaam. Je ziet elke keer weer een klein stapje vooruitgang, dat geeft telkens weer hoop. Uiteindelijk is die hoop overtroffen door keihard te werken.”

HandicapNL is een organisatie die het dichtst ligt bij wat wij belangrijk vinden. Waar onze passie en ons hart ligt.

Waarom besloot je HandicapNL op te nemen in je testament?

“Op een bepaald moment moet je gaan nadenken over wat er gebeurt als je er niet meer bent. Natuurlijk moet alles voor Daan heel goed geregeld zijn, maar we willen ook graag wat doen voor de andere ‘Daanen’ in deze wereld. En HandicapNL is een organisatie die het dichtst ligt bij wat wij belangrijk vinden. Waar onze passie en ons hart ligt. Dat is de reden waarom we niet heel lang na hoefden te denken om HandicapNL in ons testament op te nemen.”

Waarom ben je enthousiast geworden over HandicapNL?

“Het interessante aan de projecten van HandicapNL is dat ze meteen heel praktisch zijn. Ze zijn erop gericht om daadwerkelijk het verschil te maken in het leven van mensen met een beperking. Neem bijvoorbeeld het toegankelijk maken van festivals voor mensen met een beperking, of projecten zoals rolstoeltrainingen of het vrienden- en familieprogramma. Projecten die niet alleen daadwerkelijk verschil maken, maar die uiteindelijk ook leiden tot een duurzaam resultaat.”

Hoe heb je het maken van je testament ervaren?

“Als je de zaken geregeld wilt hebben, dan zit het werk eigenlijk alleen maar in het nemen van de beslissing en het weten wat je precies wilt doen. Het opstellen van het testament is vervolgens maar een fluitje van een cent. Het is zó geregeld.”

Meer weten over nalaten aan HandicapNL?

Steeds meer mensen willen ook na hun overlijden iets betekenen voor toekomstige generaties. Door een goed doel op te nemen in uw testament kunt u uw eigen idealen laten voortleven in de toekomst. Ook in de toekomst zullen mensen met een handicap onze hulp hard nodig hebben. Wilt u voor hen het verschil maken? Ook als u er zelf niet meer bent?

Lees meer over nalaten aan HandicapNL    Neem contact met ons op

“Omdat HandicapNL een ANBI-status heeft, hoeven wij geen belasting te betalen over schenkingen en nalatenschappen. Iedere euro die u nalaat, komt dus ten goede aan mensen met een handicap.” – Sophie Veltkamp-Dikhoff, relatiemanager bijzondere giften

Waarom anderen nalaten aan HandicapNL:

Mevrouw B. laat de wereld een stukje mooier achter
Mevrouw B. laat de wereld een stukje mooier achter
“Wij willen ons geld besteden op de manier die wij voor ogen hebben”
“Wij willen ons geld besteden op de manier die wij voor ogen hebben”