Help ook mee: schenk met belastingvoordeel

Het einde van het jaar is weer in zicht. En tussen de kerstkransjes, champagne en oliebollen is er nóg een traditie die we massaal in ere houden: het heroverwegen van onze financiën! Zorgverzekeraars worden massaal verlaten door hun goedkopere concurrent en uitgaven worden weer eens op een rijtje gezet. Ben jij ook je goede doelen onder de loep aan het nemen? Overweeg dan eens periodiek schenken! Dat kan zomaar heel voordelig uitpakken.

2020 was een ontzettend vreemd jaar, en extra lastig voor goede doelen zoals HandicapNL. Maar juist nú hebben veel mensen met een handicap onze hulp hard nodig. Want de verschillen in vrijheid en mobiliteit werden afgelopen jaar maar weer eens pijnlijk duidelijk. Waar we met zijn allen hals reikend uitkijken naar 19 januari, is voor veel mensen met een handicap geen rooskleuriger plaatje in zicht. Voor hen is het thuiszitten onderdeel van hun leven – zonder baan, zonder sociaal leven en aan de kant gezet door de maatschappij. Wist je dat maar liefst een kwart van de vrouwen met een handicap sociale uitsluiting ervaart? En dat mensen met een handicap 2x zo vaak werkloos zijn? HandicapNL vindt dat bizar en onacceptabel.

Help mee

HandicapNL maakt zich hard voor mensen met een handicap. Wij stoppen niet voordat iedereen een volwaardig dagelijks leven heeft, iedereen verdiend eerlijke kansen. En daar is jouw hulp voor nodig! Overweeg dit jaar om te schenken met belastingvoordeel en zorg ervoor dat rollers rolstoeltrainingen krijgen, dat mensen met een handicap óók muziek kunnen maken, kunnen paardrijden en de kans krijgen op vriendschap.

Wie, wat, waar, wanneer

Je zult wel denken: periodiek schenken? Wat is dat nu weer? Door te schenken met belastingvoordeel steun je HandicapNL jaarlijks met hetzelfde bedrag voor minimaal 5 jaar. Deze betalingen kun je volledig aftrekken van je belastingaangifte. Super voordelig dus! Jouw structurele gift wordt vastgelegd in een schenkingsovereenkomst, minstens één keer per jaar moet dit vaste bedrag worden uitgekeerd.

Alleen maar voordelen

Doordat je de gift volledig kan aftrekken bij je belastingaangifte levert je een aantal voordelen op. Je kunt bijvoorbeeld meer overhouden aan je jaarlijkse schenkingen of je kunt meer schenken zonder dat het je ook meer kost. Daarbij zijn er ook een aantal voordelen voor HandicapNL. Door jouw structurele steun zijn wij verzekerd van financiële middelen om onze doelen te kunnen bereiken.

Bereken je voordeel hier! 

Ja ik wil

Start het nieuwe jaar goed en zeg JA tegen schenken met belastingvoordeel. Steun HandicapNL, alleen samen zorgen we ervoor dat iedereen een waardevol dagelijks leven heeft. Meld je aan en trek de champagne maar open!

Schenk hier met belastingvoordeel!

Belastingdienst

De Belastingdienst heeft een nieuwe procedure gemaakt voor giftenaftrek. Je typt namelijk enkele letters in en verschijnt de naam van de ANBI-instelling waaraan je een gift hebt gegeven. Let op! Wij zijn hier niet goed vindbaar onder de naam HandicapNL, maar staan in het overzicht onder de naam StichtingHandicapNederland.

Het door de Belastingdienst gevraagde transactienummer is persoonsgebonden. Bij periodieke schenkers staat dit op de overeenkomst. Het nummer is ook bij ons op te vragen.

 

Toegankelijkheidstest Festival De Zon: met je rolstoel hobbelen over een oceaan van gras
Toegankelijkheidstest Festival De Zon: met je rolstoel hobbelen over een oceaan van gras
Wie wint dit jaar de Pier de Boer prijs?
Wie wint dit jaar de Pier de Boer prijs?