Help ook mee: schenk met belastingvoordeel

Het einde van het jaar is weer in zicht. Naast de kerstkransjes, champagne en oliebollen is er nóg een traditie die we massaal in ere houden: het heroverwegen van onze financiën! Zorgverzekeraars worden massaal verlaten door hun goedkopere concurrent en uitgaven worden weer eens op een rijtje gezet. Ben jij ook je goede doelen onder de loep aan het nemen? Overweeg dan eens periodiek schenken! Dat kan zomaar heel voordelig uitpakken.

 

Eerlijke kansen en mogelijkheden komen er voor sommige mensen niet vanzelf. Ruim 2 miljoen mensen met een beperking merken dat elke dag. Wij geloven dat dit anders kan en moet. HandicapNL maakt een kansrijke samenleving voor iedereen mogelijk, zodat ook mensen met een beperking mee kunnen doen. En daar is jouw hulp voor nodig! Overweeg dit jaar om te schenken met belastingvoordeel en zorg er bijvoorbeeld voor dat mensen met een verstandelijke beperking eindelijk een zelfstandige woonplek vinden, of in hun eigen regio muzieklessen kunnen volgen bij speciale muziekverenigingen. En dat revalidanten de juiste hulp blijven krijgen om aan een eigen toekomst te werken.

Periodiek schenken – Wat is dat?

Door te schenken met belastingvoordeel steun je HandicapNL jaarlijks met hetzelfde bedrag voor minimaal 5 jaar. Deze betalingen kun je volledig aftrekken van je belastingaangifte. Super voordelig dus! Jouw structurele gift wordt vastgelegd in een schenkingsovereenkomst, minstens één keer per jaar moet dit vaste bedrag worden uitgekeerd.

De voordelen

Je gift is volledig aftrekbaar bij je belastingaangifte. Je kan tot wel 37,1% (tarieven 2023) van het jaarbedrag dat je doneert terugkrijgen van de belastingdienst. Dit percentage hangt af van je inkomen. Het grote voordeel: door jouw structurele steun help je de afstand tussen de twee werelden van mensen met én zonder beperking verder te verkleinen. Zo komt de droom van één wereld waarin we samen werken, wonen en genieten steeds dichterbij. Meer informatie over Periodiek schenken aan HandicapNL vind je hier.

Start het nieuwe jaar goed en zeg JA tegen schenken met belastingvoordeel. Steun HandicapNL en help mee aan een inclusieve samenleving waar mensen met een beperking er onvoorwaardelijk bij horen en mee kunnen doen. Meld je aan en trek de champagne maar open!

Schenk hier met belastingvoordeel!

 

Video Eva Eikhout over Sitdown Café op AOA
Video Eva Eikhout over Sitdown Café op AOA
Onbeperkt feest in het Sitdown Café
Onbeperkt feest in het Sitdown Café