Collecteer voor HandicapNL en steun je eigen club: dubbel plezier!

Met een collectebus van HandicapNL op pad en de helft van de opbrengst houden? Twee collectanten vertellen hoe ze dat al jaren succesvol doen.

Collecteren met een goed verhaal

Als moeder van een dochter met een meervoudige beperking is Diny al vele jaren actief met collecteren: “Ik loop al jaren voor HandicapNL en stichting de Gravenruiters in Almelo, waar ik als vrijwilliger werk. Mensen met een beperking kunnen hier bijvoorbeeld huifbedrijden. Dat is paardrijden terwijl je op een bed ligt. Een leuke beleving én heel goed, want al je ingewanden worden gemasseerd. Nu is het huifbed aan een opknapbeurt toe. De tillift moet vervangen worden. Daar collecteren we voor. Met circa 60 collectanten halen we jaarlijks 3.000 euro op.”

 

Langs de deuren met de collecte van HandicapNL
Toegankelijkheid terreinDe tip van Diny

Diny adviseert om met een goed verhaal langs de deuren te gaan. Er is altijd wel ergens geld voor nodig, maar ‘maak specifiek wat je met het geld gaat doen’. Zo sta je beter voorbereid voor de deur en haal je waarschijnlijk meer geld op.

 

Meld je aan voor de collecte September 2024.

Een aangename verrassing

Ook Geny haalt al meerdere jaren een flink bedrag op met de collecte van HandicapNL. “Mijn zoon woont zelfstandig in een kleinschalig complex, met 25 anderen. Het is een ouderinitiatief. Alle ouders helpen, ook met fondsenwerving. 5 jaar geleden ontdekte ik de ‘collecte eigen opbrengst’ van HandicapNL. Sindsdien collecteren we samen; bewoners, ouders en vrijwilligers. Het verbindt ons. De opbrengst is altijd een aangename verrassing. Gemiddeld halen we 2 tot 2,5 duizend euro op. We doen er iets leuks mee, zodat iedereen ziet waarvoor we gelopen hebben.”

 

Samen langs de deuren voor de collecte van HandicapNL.

Icoon met een uitroeptekenDe tip van Geny

Als coördinator van de collecteweek zit Geny boordevol tips. “Mijn belangrijkste tip is: maak er een feestje van. Het is een leuke week! Maak een appgroep aan om verhalen en foto’s te delen. En richt een plek in waar iedereen samenkomt.

Wij doen dat op de parkeerplaats. We maken een standje waar iedereen zijn bus of kaart komt inleveren. Daar tellen we met elkaar de opbrengst. En de bewoners zorgen voor cake, koffie en thee.”

Wil jij ook een collecte met eigen opbrengst doen?

Geny raadt je aan om tijdig te starten. “Begin op tijd en vraag mensen op een uitnodigende, vrolijke manier om mee te doen. Collecteren is soms best spannend, ik moet – ook na 5 jaar – eerst weer even over een drempel. Daarom moeten we het samen doen. Met elkaar collecteren is heel verbindend.”

 

Lees hier meer over collecteren met je vereniging