Onze missie

In Nederland leven ruim twee miljoen mensen met een handicap. Men denkt vaak dat de overheid het allemaal wel regelt voor deze doelgroep, maar helaas is dit niet het geval. Op wat medische quick-fixes en basishulpmiddelen na, moeten zij het vooral zelf uitzoeken. Terwijl de impact op het leven groot is. Hierdoor verliezen mensen met een handicap veel meer levenskwaliteit dan nodig. Denk aan een uitdagende baan, de kans om lol te maken met vrienden, ondersteuning uit je omgeving of de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt.

 

 

Waardevol dagelijks leven

Onze maatschappij is simpelweg niet ingericht op mensen met een beperking. Zo ervaart bijna een kwart van de vrouwen met een handicap sociale uitsluiting, zijn mensen met een beperking twee maal zo vaak werkeloos en krijgt maar liefst 60% van de ouders van een gehandicapt kind een burn-out. HandicapNL vindt dit onacceptabel en stopt niet voordat iedereen met een handicap een normaal, waardevol dagelijks leven leidt. Net als ieder ander.

Eigen kracht

Wij geloven in de kracht, het lef en het doorzettingsvermogen van mensen. Om hen daarin te ondersteunen, hebben wij tientallen trainingen, projecten, onafhankelijke informatie en contactgroepen. Om het beste uit jezelf te halen. Voor mensen met een handicap én voor hun naasten.  

Eerlijke kansen

Doorzettingsvermogen alleen is niet genoeg, wanneer je van de samenleving niet een eerlijke kans krijgt. De Nederlandse maatschappij is nauwelijks ingericht op mensen met een handicap. Heb je je ooit afgevraagd waarom je nauwelijks mensen met een handicap ziet in de media, op de werkvloer, in het theater of op een festival? Met onze projecten werken wij aan een toegankelijk Nederland en aan meer onderling contact tussen mensen met en zonder handicap. Om afstanden te verkleinen en iedereen een echt eerlijke kans te geven.  

Onze projecten

Dit bereiken wij met landelijke, regionale en lokale projecten. Zo verzorgen we rolstoeltrainingen voor maximale zelfstandigheid, organiseren we vriendschapsprojecten voor jongeren met een handicap en ondersteunen we mantelzorgers zodat zij ook aan hun eigen leven toekomen. We zorgen dat iedereen met een handicap de kansen en handvatten krijgt om écht het maximale uit het leven te halen. Bekijk onze projecten.

Wil jij bijdragen aan deze missie?

Laat een donatie achter, zodat wij onze projecten kunnen voortzetten.

DONEER