8x restaurants en cafés met personeel met een beperking

Wist je dat er ontzettend veel toffe restaurants en cafés zijn waar mensen met een verstandelijke beperking een leuke werkplek hebben? Ze werken met volle passie en inzet in de bediening of in de keuken waar zij de gerechten met een glimlach voor je maken. Hieronder zetten we er een aantal voor je op rij.

Download de brochure Bijzondere Restaurants

1. Happy Tosti in Den Haag

Vrolijke inrichting van Happy Tosti
Vrolijke inrichting van Happy Tosti

Happy tosti is in Den Haag en omstreken bekend. Je kunt hier overigens veel meer lekkers vinden dan de naam doet vermoeden. Want naast tosti’s hebben ze broodjes, heerlijke salades en taart. Wist je dat zelfs premier Rutte weleens langsgaat voor een kopje koffie met een stroopwafel.
Happy tosti heeft ook een vestiging in Hoofddorp, Delft, Deventer, Breda, Amsterdam en Leiden.

2. Brownies & Downies in Deventer

In het prachtige pand aan Brink 92 vind je Brownies & Downies Deventer. Natuurlijk hebben ze heerlijke brownies, maar dat niet alleen. Je kunt hier onder andere terecht voor soep, boterhammen, warme broodjes, high tea, high wine en high beer. Er wordt gewerkt met lokale producten. Op de kaart staat onder andere broodje Deventer Roem en er is DAVO Bier. Maar de echte aanrader? Broodje pulled pork en de gemarineerde zalm is echt fantastisch!
Brownies & Downies is door heel Nederland te vinden en staat bekend om hun dagverse producten. Kijk hier voor een plek bij jou in de buurt.

3. De Wereld van Jansje in Haarlem

Deze Wereld van Jansje is een geweldige winkel in de Grote Houtstraat vol met duurzame producten en verrassende cadeaus. Ze wonnen zelfs twee keer een prijs voor de leukste winkel. Achterin zit de lunchroom, en die heeft ook een terras. Geniet in de zon van biologische streekproducten, taartjes, ijs,

4. Eetcafé ZiZo in Utrecht

Wil je sfeervol eten en drinken in de binnenstad dan ben je aan het juiste adres in het compleet gerestylede eetcafé van ZiZo. Ze serveren hier dagelijks (behalve zondag en maandag) een kop heerlijke koffie of thee, met daarbij een ruime keuze uit huisgemaakte taarten, gebak, brownies en andere lekkernijen. Elke drie maanden is er een nieuwe kaart en voor de kinderen is er een leuke speelhoek.

5. Kunst & Koffie in Kockengen

Kunst & Koffie bevindt zich in het voormalige gereformeerde kerkje in het historische centrum van Kockengen. Er is een gezellig terras, koffie en gebak en een kleine lunchkaart. Ondertussen kun je de geëxposeerde kunst bewonderen. Naast werk uit het eigen atelier wordt er werk van kunstenaars uit de omgeving geëxposeerd. Een keer per 2 maanden is er repaircafé bij Kunst & Koffie. Je kan dan, onder begeleiding van professionele vrijwilligers, kapotte apparaten of kleding repareren.

6. Talentino in Margraten

Talentino aan de Eynattenstraat 2 is een knus, oergezellig en authentiek restaurant waar op bourgondische en ambachtelijke wijze de lekkerste gerechten worden bereid. Deze variëren van echte Limburgse streekgerechten bij een sfeervol haardvuur tot het serveren van een heerlijke kop koffie met eigen gebakken vlaai, op een unieke locatie gelegen in het hart van Margraten.

7. Van Bikkels in Meppel

Meppel is op zichzelf al een bezienswaardigheid, maar het oude centrum met karakteristieke straten, grachten, gebouwen en pleinen met terrassen is natuurlijk helemaal prachtig. Hier vind je op Hoofdstraat 107 het leuke plekje Van Bikkels. De kaart is compact en wisselt regelmatig. Alles wordt vers en huisgemaakt. Bij mooi weer is het heerlijk vertoeven in de besloten binnen tuin.

8. Lunchwinkel in Zwolle

In een monumentaal pand aan het bekende horecaplan in de Nieuwemarkt zit de sfeervolle Lunchwinkel. Je kan hier heerlijk lunchen maar zeker ook terecht voor een kop koffie. Het heeft een ruime opzet en is daardoor goed rolstoeltoegankelijk en voor de kids is er een leuke speelhoek met een steigerhouten winkeltje. Kijk zeker ook even rond voor leuke cadeaus.

Download alle horecatips!

Bovenstaande selectie is tot stand gekomen via een oproep op onze Facebook-pagina, maar we kregen er nog veel meer. We hebben een grotere selectie in een pdf gezet. Download ‘m nu zodat je weet welke horecagelegenheden zeker een bezoekje waard zijn.

Download de PDF met meer dan 80 horecatips!

Bij het aanmelden ga je akkoord met de privacyvoorwaarden van HandicapNL.
Toegankelijke hotspots en dagjes uit dichtbij huis
Toegankelijke hotspots en dagjes uit dichtbij huis