Kamervragen gesteld over manifest toegankelijke festivals!

Goed nieuws! Op 8 juni 2021 heeft Peter Kwint, Tweede Kamerlid voor de SP, samen met een aantal andere kamerleden, kamervragen gesteld over ons manifest “Toegankelijke Festivals”. HandicapNL is enorm blij met de vragen en ziet het als belangrijke steun vanuit de Kamer.

⇽ Ga naar de homepage van Toegankelijke Festivals

Vragen in de Tweede Kamer

Op 8 juni heeft Peter Kwint, Tweede Kamerlid voor de SP, samen met Lisa Westerveld (GroenLinks), Esther Ouwehand (PvdD) en Daan de Neef (VVD) kamervragen gesteld over het manifest voor toegankelijke festivals. De kamerleden vragen aan ministers De Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) of ze het manifest kennen en of zij het met de inhoud van het manifest eens zijn. HandicapNL is enorm blij met de vragen. Op de vraag aan de ministers, of ze in gesprek willen gaan met HandicapNL en de sector, zeggen wij alvast: van harte welkom!

Deze vragen zijn er gesteld

Over het manifest

In bijna geen enkel land op de wereld zijn zó veel evenementen bij elkaar als in Nederland. Maar hoeveel festivals we ook hebben: voor iemand met een handicap zijn ze bijna allemaal ontoegankelijk. Van de bijna 20 miljoen verkochte festivaltickets, waren er in 2019 maar 50 voor mensen met een handicap. Dat kan en moet anders! Met een manifest willen we aan de gehele festivalsector laten zien dat inclusie een MUST is. En daar hebben we zo veel mogelijk handtekeningen voor nodig!

Teken het manifest

Toegankelijke festivals voor iedereen

HandicapNL vindt dat iédereen welkom zou moeten zijn op een festival. Daarom proberen we niet alleen aandacht te vragen voor dit onderwerp, maar hebben we ook een all-in concept ontwikkeld om festivals toegankelijk te maken. Een eerste pilot tijdens de Zwarte Cross 2019 maakte heel wat los in de festival wereld en ook de Dutch Grand Prix 2021 was een grandioos succes! De komende jaren verwachten wij nog veel meer festivals en evenementen toegankelijk te maken.

Alles over toegankelijke festivals

Ja, ik teken voor Toegankelijke Festivals!

Bij het aanmelden ga je akkoord met de privacyvoorwaarden van HandicapNL.
Festivals gaan term ‘MIVA’ niet meer gebruiken
Festivals gaan term ‘MIVA’ niet meer gebruiken
Video Eva Eikhout over Sitdown Café op AOA
Video Eva Eikhout over Sitdown Café op AOA