Zet HandicapNL in uw testament

Ook in de toekomst zullen er altijd Nederlanders met een handicap zijn. U kunt ervoor zorgen dat er iemand is die naar hen om zal kijken en die ze nét dat zetje in de rug zal geven die ze nodig hebben. Zodat ze gewoon, simpelweg, kunnen genieten van het leven en erbij horen net als ieder ander. Wanneer u HandicapNL opneemt in uw testament, maakt ú het verschil voor deze mensen. Ook als u er niet meer bent.

Ontvang gratis de nalaten brochure     Doe in 1 minuut de QuickScan

Nalaten aan HandicapNL in zes stappen

Veel mensen stellen het maken van hun testament uit omdat ze er tegenop zien. Maar vaak lijkt het meer werk dan het in werkelijkheid is. Lees hier hoe u in zes simpele stappen uw nalatenschap heeft geregeld.

 • Stap 2: Kies uw notaris
  In Nederland is het niet mogelijk om een testament te maken zonder tussenkomst van een notaris. Vraag eventueel familie of vrienden welke notaris zij aanbevelen. Het is belangrijk dat u uw notaris vertrouwt en dat u zich begrepen voelt. Op notaris.nl vindt u een overzicht van alle notarissen. Per notaris kunnen de kosten voor een testament verschillen. U kunt de kosten verlagen door een gedeelte alvast online te regelen via nunotariaat.nl.
 • Stap 3: Bespreek uw wensen
  Tijdens een eerste gesprek informeert de notaris u over de verschillende mogelijkheden en zullen jullie samen alle wensen doorlopen. Op basis van het gesprek stelt de notaris een voorlopig testament op. Daarbij is het van belang dat de juiste tenaamstelling van HandicapNL wordt gebruikt: Stichting HandicapNederland gevestigd te Odijk. KvK-nummer: 52854841.
 • Stap 4. Onderteken het testament
  Tijdens een tweede gesprek wordt het testament nogmaals doorgesproken en kunt u eventuele aanvullende wensen en wijzigingen doorgeven. Als alles in orde is, kunt u het testament ondertekenen. Een afschrift krijgt u thuisgestuurd.
 • Stap 5. Breng uw omgeving op de hoogte
  Het is belangrijk dat uw naasten goed op de hoogte zijn van uw nalatenschap. Daarom is het aan te raden om uw beslissingen persoonlijk te bespreken met alle betrokkenen.
 • Stap 6. Breng HandicapNL op de hoogte
  Indien u HandicapNL heeft opgenomen in uw testament, dan horen wij dit heel graag van u. Hierdoor kunnen we u bedanken en u als bijzondere donateur opnemen in ons bestand. Uiteraard kunt u ons altijd laten weten als u verder geen contact met ons wenst. Laat het ons hier weten.

Uw nalatenschap is 100% belastingvrij

Omdat HandicapNL een ANBI-status heeft , hoeven wij geen belasting te betalen over schenkingen en nalatenschappen. Iedere euro die u nalaat, komt dus ten goede aan mensen met een handicap.

Meneer en mevrouw van Eerdewijk aan het woord

Meneer en mevrouw van Eerdewijk hebben HandicapNL als goed doel opgenomen in hun testament. Mevrouw van Eerdewijk heeft 30 jaar lang in de zorg gewerkt en heeft in die tijd een behoorlijke verandering gezien. ‘Wat bleef is dat de mensen nog altijd genieten van leuke avonden, op vakantie gaan en uitstapjes maken. Wat is veranderd is dat de laatste tijd juist dáárvoor minder geld beschikbaar is.’

Meer weten?

Henriette_HindriksWil je meer weten over het opnemen van HandicapNL in uw testament? Bestel hieronder de gratis brochure of neem contact op met Henriëtte Hindriks, relatiemanager nalatenschappen. Zij bespreekt graag met u de mogelijkheden om na te laten.

T: (0)30-2363777
E: nalaten@handicap.nl

Ontvang gratis de brochure:

 • HandicapNL vindt het belangrijk zorgvuldig met jouw gegevens om te gaan. Lees hier meer over in onze privacyverklaring.