Zet HandicapNL in het testament

HandicapNL zet zich er elke dag met hart en ziel voor in dat twee miljoen Nederlanders met een handicap kunnen leven zoals ze dat graag willen. Dat is en blijft heel hard nodig. Want ook in de toekomst zullen er mensen zijn met een fysieke of verstandelijke beperking. Met de juiste hulp en ondersteuning staan ze sterker in hun schoenen, zijn ze minder afhankelijk en kunnen ze hun leven zoveel mogelijk zelf vormgeven. Jij kunt op een bijzondere manier bijdragen aan hun toekomst door HandicapNL een plaats te geven in jouw testament.

Stuur mij de gratis brochure over nalaten     Doe in 1 minuut de KeuzeTool

Nalaten aan HandicapNL in zes stappen

Veel mensen stellen het maken van hun testament uit omdat ze er tegenop zien. Maar vaak lijkt het meer werk dan het in werkelijkheid is. Lees hier hoe je in zes simpele stappen jouw nalatenschap hebt geregeld.

 • Stap 2: Kies jouw notaris
  In Nederland is het niet mogelijk om een testament te maken zonder tussenkomst van een notaris. Vraag eventueel familie of vrienden welke notaris zij aanbevelen. Het is belangrijk dat je jouw notaris vertrouwt en dat je je begrepen voelt. Op notaris.nl vind je een overzicht van alle notarissen. Per notaris kunnen de kosten voor een testament verschillen. Je kunt de kosten verlagen door een gedeelte alvast online te regelen via nunotariaat.nl.
 • Stap 3: Bespreek jouw wensen
  Tijdens een eerste gesprek informeert de notaris jou over de verschillende mogelijkheden en zullen jullie samen alle wensen doorlopen. Op basis van het gesprek stelt de notaris een voorlopig testament op. Daarbij is het van belang dat de juiste tenaamstelling van HandicapNL wordt gebruikt: Stichting HandicapNederland gevestigd te Odijk. KvK-nummer: 52854841.
 • Stap 4. Onderteken het testament
  Tijdens een tweede gesprek wordt het testament nogmaals doorgesproken en kun je eventuele aanvullende wensen en wijzigingen doorgeven. Als alles in orde is, kun je het testament ondertekenen. Een afschrift krijg je thuisgestuurd.
 • Stap 5. Breng jouw omgeving op de hoogte
  Het is belangrijk dat jouw naasten goed op de hoogte zijn van jouw nalatenschap. Daarom is het aan te raden om jouw beslissingen persoonlijk te bespreken met alle betrokkenen.
 • Stap 6. Breng HandicapNL op de hoogte
  Indien je HandicapNL hebt opgenomen in jouw testament, dan horen wij dit heel graag van je. Hierdoor kunnen we je bedanken en je als bijzondere donateur opnemen in ons bestand. Uiteraard kun je ons altijd laten weten als je verder geen contact met ons wenst. Laat het ons hier weten.

Jouw nalatenschap is 100% belastingvrij

Omdat HandicapNL een ANBI-status heeft, hoeven wij geen belasting te betalen over schenkingen en nalatenschappen. Iedere euro die je nalaat, komt dus ten goede aan mensen met een handicap.

Sjef en Gerrie aan het woord

Sjef en Gerrie hebben HandicapNL als goed doel opgenomen in hun testament. Gerrie heeft 35 jaar lang in de zorg gewerkt en heeft in die tijd een behoorlijke verandering gezien. ‘Wat bleef is dat de mensen nog altijd genieten van leuke avonden, op vakantie gaan en uitstapjes maken. Wat is veranderd is dat de laatste tijd juist dáárvoor minder geld beschikbaar is.’

Met deze ambities maken we samen het verschil:

 • Zelfstandigheid en zelfvertrouwen vergroten
 • Families ondersteunen
 • Het sociale leven verrijken
 • Strijden voor toegankelijkheid
 • Werken aan beeldvorming

Wil je meer weten over onze ambities? Klik hier.

Meer weten?

Overweeg je HandicapNL op te nemen in jouw testament en heb je hier nog vragen over? Voor uitgebreid persoonlijk advies kun je contact opnemen met Sophie Veltkamp. Zij staat je graag persoonlijk te woord. Zij kan samen met jou bekijken hoe jij jouw wensen kunt vastleggen. Dit kan telefonisch, bij ons op kantoor, of bij jou thuis.

T: (0)30-2363777
E: nalaten@handicap.nl

Stuur mij de gratis brochure over nalaten:

 • HandicapNL vindt het belangrijk zorgvuldig met jouw gegevens om te gaan. Lees hier meer over in onze privacyverklaring.