Nalaten aan HandicapNL

Nalaten aan HandicapNL

Mensen met en zonder handicap leven te vaak in twee aparte werelden. Met uw nalatenschap aan HandicapNL werkt u mee aan één Samenwereld. Help mensen met een handicap sterker in het leven staan, neem hindernissen weg en verklein de afstand tussen de twee werelden. Ook als u er niet meer bent.

Vraag de nalaten brochure aan     Informatie voor de executeur

Waarom nalaten aan een goed doel?

Steeds meer mensen willen ook na hun overlijden iets betekenen voor toekomstige generaties. Door een goed doel op te nemen in uw testament, kunt u uw eigen idealen laten voortleven in de toekomst. Hoe groot of klein uw nalatenschap ook is, de impact die u maakt is van onschatbare waarde. Ook in de toekomst hebben mensen met een handicap namelijk onze hulp nodig om een plekje te vinden in de maatschappij.

Voordelen van nalaten aan HandicapNL

Door HandicapNL als goed doel op te nemen in uw testament, zal u in de toekomst het verschil maken voor mensen met een handicap. Dit is de belangrijkste motivatie voor mensen die u zijn voorgegaan. Daarnaast brengt het verschillende voordelen met zich mee:

 • Omdat HandicapNL een ANBI-status heeft, hoeven wij geen belasting te betalen over schenkingen en nalatenschappen. Iedere euro die u nalaat, komt dus ten goede aan mensen met een handicap.
 • U kunt zelf bepalen op welke manier u wilt nalaten aan HandicapNL. Bijvoorbeeld via een legaat, een erfstelling of een Fonds op Naam.
 • We vinden het belangrijk dat de impact die u wilt maken met uw nalatenschap aansluit bij het werk van HandicapNL. Daarom bespreken we graag samen met u alle mogelijkheden. 
 • U kunt helemaal zelf bepalen hoeveel u na wilt laten aan HandicapNL. Iedere nalatenschap, groot of klein, is voor ons van onschatbare waarde.
 • Mocht u het fijn vinden, dan kunnen wij ook optreden als executeur. We helpen u met liefde bij de afwikkeling van uw nalatenschap.

De impact van Mevr. B.

Dat nalaten aan een goed doel van onschatbare waarde is, heeft Mevrouw B. maar weer bewezen. Dankzij haar nalatenschap kunnen wij op dit moment 230 jongeren met hersenletsel helpen om samen met hun familie en vrienden hun leven weer op de rit te krijgen.

Lees haar verhaal

Nalaten aan HandicapNL in 6 simpele stappen

Veel mensen stellen het maken van hun testament uit omdat ze er tegenop zien. Vaak lijkt het meer werk dan het in werkelijkheid is. Lees hier hoe u in zes simpele stappen uw nalatenschap heeft geregeld.

 • Stap 2: Kies uw notaris
  In Nederland is het niet mogelijk om een testament te maken zonder tussenkomst van een notaris. Vraag eventueel familie of vrienden welke notaris zij aanbevelen. Het is belangrijk dat u uw notaris vertrouwt en dat u zich begrepen voelt. Op notaris.nl vindt u een overzicht van alle notarissen. Per notaris kunnen de kosten voor een testament verschillen. Weet u al precies wat u in uw testament wilt vastleggen? Daarvoor werkt HandicapNL samen met NuNotariaat. U stelt zelf online uw concept testament op en kiest vervolgens één van de 500 aangesloten notarissen (allen aangesloten bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) en bespaart hierdoor op de kosten.
 • Stap 3: Bespreek uw wensen
  Tijdens een eerste gesprek informeert de notaris u over de verschillende mogelijkheden en zullen jullie samen alle wensen doorlopen. Op basis van het gesprek stelt de notaris een voorlopig testament op. Daarbij is het van belang dat de juiste tenaamstelling van HandicapNL wordt gebruikt: Stichting HandicapNederland gevestigd te Odijk. KvK-nummer: 52854841.
 • Stap 4. Onderteken het testament
  Tijdens een tweede gesprek wordt het testament nogmaals doorgesproken en kunt u eventuele aanvullende wensen en wijzigingen doorgeven. Als alles in orde is, kunt u het testament ondertekenen. Een afschrift krijgt u thuisgestuurd.
 • Stap 5. Breng uw omgeving op de hoogte
  Het is belangrijk dat uw naasten goed op de hoogte zijn van uw nalatenschap. Daarom is het aan te raden om uw beslissingen persoonlijk te bespreken met alle betrokkenen.
 • Stap 6. Breng HandicapNL op de hoogte
  Indien u HandicapNL heeft opgenomen in uw testament, dan horen wij dit heel graag. Hierdoor kunnen we u bedanken en als bijzondere donateur opnemen in ons bestand. Uiteraard kunt u het altijd laten weten als u verder geen contact met ons wenst. Laat het ons hier weten.

Uw nalatenschap draagt bij aan de Samenwereld

In Nederland zijn we eraan gewend dat mensen met en zonder een handicap in twee aparte werelden leven. In de wereld van mensen met een handicap lijkt het normaal om geen werk te hebben, talenten nauwelijks te benutten en zelden aan sociale activiteiten mee te doen. We zijn eraan gewend, maar is het normaal? HandicapNL werkt aan één wereld waarin we samen werken, wonen en genieten: de SamenWereld. Lees meer over de missie van HandicapNL of bekijk onze projecten!

“Wat ik zo waardevol vind aan de projecten van HandicapNL? Zij schenken aandacht aan alle facetten die bij een handicap om de hoek komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan het betrekken van de familie en vrienden. Of aan neuropsychologisch onderzoek. Maar ze bieden ook hulp bij het vinden van een baan zodat iemand na een revalidatie weer kan invoegen in de maatschappij.”

- Erik Scherder

Wilt u meer weten?

Overweegt u HandicapNL op te nemen in uw testament en heeft u hier nog vragen over? Voor uitgebreid persoonlijk advies kunt u contact opnemen met Sophie Veltkamp-Dikhoff. Zij staat u graag persoonlijk te woord en kan samen met u bekijken hoe u uw wensen zou kunnen vastleggen. Dit kan telefonisch, bij ons op kantoor, of bij u thuis.

Sophie VeltkampSophie Veltkamp-Dikhoff
relatiemanager bijzondere giften

T: 06 – 83 499 737
E: sophie@handicap.nl

Ontvang de gratis nalaten brochure

Wilt u meer weten over nalaten aan HandicapNL? Vraag dan onze gratis nalaten brochure aan via onderstaand formulier. In de brochure proberen we al uw vragen te beantwoorden en gedetailleerd uit te leggen wat nalaten aan HandicapNL precies inhoudt.

 • HandicapNL vindt het belangrijk zorgvuldig met jouw gegevens om te gaan. Lees hier meer over in onze privacyverklaring.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Informatie voor de notaris/executeur

Bij een rol als executeur komt heel wat kijken. In de praktische handleiding van Goede Doelen Nederland vindt u alle informatie over het afwikkelen van een nalatenschap. Gebruik daarbij de juiste tenaamstelling van HandicapNL: Stichting HandicapNederland gevestigd te Odijk. KvK-nummer: 52854841. Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met Sophie Veltkamp, relatiemanager bijzondere giften.

Waarom anderen nalaten aan HandicapNL:

Na het zien van het Knoopgala op tv wist Theo: ik ga mijn geld nalaten aan mensen met een handicap
Na het zien van het Knoopgala op tv wist Theo: ik ga mijn geld nalaten aan mensen met een handicap
Mevrouw B. laat de wereld een stukje mooier achter
Mevrouw B. laat de wereld een stukje mooier achter