Zet HandicapNL in uw testament

Voor twee miljoen Nederlanders met een handicap is alles nog lang niet zo goed geregeld als vaak wordt gedacht. HandicapNL zet zich er elke dag met hart en ziel voor in dat zij kunnen leven zoals ze dat graag willen. Dat is en blijft heel hard nodig. Want ook in de toekomst zullen er mensen zijn met een fysieke of verstandelijke beperking. Ook zij hebben een organisatie nodig die voor hen opkomt en hun belangen behartigt. Met de juiste hulp en ondersteuning staan ze sterker in hun schoenen, zijn ze minder afhankelijk en kunnen ze hun leven zoveel mogelijk zelf vormgeven. U kunt op een bijzondere manier bijdragen aan hun toekomst door HandicapNL een plaats te geven in uw testament.

Ontvang gratis de nalaten brochure     Doe in 1 minuut de QuickScan

Nalaten aan HandicapNL in zes stappen

Veel mensen stellen het maken van hun testament uit omdat ze er tegenop zien. Maar vaak lijkt het meer werk dan het in werkelijkheid is. Lees hier hoe u in zes simpele stappen uw nalatenschap heeft geregeld.

 • Stap 2: Kies uw notaris
  In Nederland is het niet mogelijk om een testament te maken zonder tussenkomst van een notaris. Vraag eventueel familie of vrienden welke notaris zij aanbevelen. Het is belangrijk dat u uw notaris vertrouwt en dat u zich begrepen voelt. Op notaris.nl vindt u een overzicht van alle notarissen. Per notaris kunnen de kosten voor een testament verschillen. U kunt de kosten verlagen door een gedeelte alvast online te regelen via nunotariaat.nl.
 • Stap 3: Bespreek uw wensen
  Tijdens een eerste gesprek informeert de notaris u over de verschillende mogelijkheden en zullen jullie samen alle wensen doorlopen. Op basis van het gesprek stelt de notaris een voorlopig testament op. Daarbij is het van belang dat de juiste tenaamstelling van HandicapNL wordt gebruikt: Stichting HandicapNederland gevestigd te Odijk. KvK-nummer: 52854841.
 • Stap 4. Onderteken het testament
  Tijdens een tweede gesprek wordt het testament nogmaals doorgesproken en kunt u eventuele aanvullende wensen en wijzigingen doorgeven. Als alles in orde is, kunt u het testament ondertekenen. Een afschrift krijgt u thuisgestuurd.
 • Stap 5. Breng uw omgeving op de hoogte
  Het is belangrijk dat uw naasten goed op de hoogte zijn van uw nalatenschap. Daarom is het aan te raden om uw beslissingen persoonlijk te bespreken met alle betrokkenen.
 • Stap 6. Breng HandicapNL op de hoogte
  Indien u HandicapNL heeft opgenomen in uw testament, dan horen wij dit heel graag van u. Hierdoor kunnen we u bedanken en u als bijzondere donateur opnemen in ons bestand. Uiteraard kunt u ons altijd laten weten als u verder geen contact met ons wenst. Laat het ons hier weten.

Uw nalatenschap is 100% belastingvrij

Omdat HandicapNL een ANBI-status heeft , hoeven wij geen belasting te betalen over schenkingen en nalatenschappen. Iedere euro die u nalaat, komt dus ten goede aan mensen met een handicap.

Meneer en mevrouw van Eerdewijk aan het woord

Meneer en mevrouw van Eerdewijk hebben HandicapNL als goed doel opgenomen in hun testament. Mevrouw van Eerdewijk heeft 30 jaar lang in de zorg gewerkt en heeft in die tijd een behoorlijke verandering gezien. ‘Wat bleef is dat de mensen nog altijd genieten van leuke avonden, op vakantie gaan en uitstapjes maken. Wat is veranderd is dat de laatste tijd juist dáárvoor minder geld beschikbaar is.’

Meer weten?

Henriette_HindriksOverweegt u HandicapNL op te nemen in uw testament en heeft u hier nog vragen over? Voor uitgebreid persoonlijk advies kunt u contact opnemen met Henriëtte Hindriks. Zij staat u graag persoonlijk te woord. Zij kan samen met u bekijken hoe u uw wensen kunt vastleggen. Dit kan telefonisch, bij ons op kantoor, of bij u thuis.

T: (0)30-2363777
E: nalaten@handicap.nl

Ontvang gratis de brochure:

 • HandicapNL vindt het belangrijk zorgvuldig met jouw gegevens om te gaan. Lees hier meer over in onze privacyverklaring.