Onze aanpak

In Nederland wonen ruim 2 miljoen mensen met een verstandelijke, fysieke of meervoudige beperking. En dit aantal blijft groeien. Hoe divers de beperkingen ook zijn, de problemen die deze mensen ervaren, vertonen veel overeenkomsten. Eenzaamheid, weinig eigen regie, afhankelijkheid van zorginstanties en ingewikkelde regelgeving zijn voorbeelden hiervan. HandicapNL gelooft dat dat beter kan én moet.

 

Eigen regie en eerlijke kansen

HandicapNL heeft vier programma’s ingericht waar onze speerpunten ‘heft in eigen handen’ en ‘eerlijke kansen’ samenkomen. Wij ondersteunen projecten die mensen met een beperking leren om zelf de regie op zich te nemen. Daarnaast steunen we projecten die familie en mantelzorgers ondersteunen en ontlasten.  Wij dagen de maatschappij uit om open te staan voor mensen met een handicap en hen eerlijke kansen te bieden.

Slim samenwerken voor meer impact

We zetten initiatieven op die bewijsbaar en op de lange termijn bijdragen aan de zelfredzaamheid en eigen regie van mensen met een handicap en hun directe omgeving.

Lees meer

HandicapNL werkt op landelijk- en lokaal – niveau intensief samen met partners en initiatieven om gezamenlijk onze doelen te bereiken. 

Lees meer

We monitoren ieder programma en project dat wordt gefinancierd op impact zodat we continu werken naar het beste resultaat.

Lees meer

Onze programma's

Sterker staan

Sterker staan

Meedoen begint bij jezelf. Wij helpen mensen met een handicap zelfverzekerder in het leven te staan door hun talent in te zetten. We ondersteunen projecten die ontwikkeling en zelfvertrouwen stimuleren en kijken naar wat wél kanLees meer

Families ondersteunen

Families ondersteunen

Wij leren de directe omgeving van mensen met een handicap een balans te vinden tussen draagkracht en draaglast. We bieden mogelijkheden aan ouders, partners en gezinnen de zware taken te combineren met hun eigen levenLees meer

Sociaal netwerk bouwen

Sociaal netwerk bouwen

Wij geven gelegenheid aan mensen met een handicap om contacten te maken en te behouden. We ondersteunen hen in deze zoektocht om dreigende eenzaamheid tegen te gaan en sociaal isolement te voorkomen. Lees meer

Samenleving betrekken

Samenleving betrekken

Zichtbaarheid van mensen met een beperking in de samenleving is minimaal. Wij vinden dat het vaker of mensen met een fysieke of verstandelijke beperking mag gaan en willen het sociaal-maatschappelijke beeld aanpassen. Lees meer

Onze projecten

 • Speciale vakanties

  Wielewaal biedt uitdagende vakanties voor mensen met een beperking. Jaarlijks gaan zo’n 500 personen met een (ernstige) handicap op vakantie. De deelnemers vergroten hun sociale vaardigheden, gaan nieuwe contacten aan, verleggen hun grenzen en ‘ouders hoeven even niet te zorgen’.

  Lees meer

 • Ondersteuning ouders

  Meervoudig ondersteund is een ondersteuning voor ouders met kinderen met een ernstige meervoudige handicap. Wat gaat komen hoe bereid je jezelf daar op voor? Ervaringskennis van andere ouders is dan van grote waarde. Dit project bundelt deze informatie en ouders kunnen aan andere ouders gekoppeld worden om elkaar steun en een luisterend oor te bieden.

  Lees meer

 • Maatjes & Buddies

  Knutselen, kletsen, een filmpje kijken of bowlen. In je eentje is het allemaal minder leuk dan met zijn tweeën. Vriendschap is immers een van de basisvoorwaarden voor geluk. Per jaar worden honderden jongeren tussen de 16 en 35 jaar met elkaar in contact gebracht. BestBuddies brengt jongeren met en zonder beperking dichter bij elkaar.

  Lees meer

 • Meedoen in de maatschappij

  ‘Aan de slag in de speeltuin’ is een samenwerkingsverband met Jantje Beton en verbindt speeltuinen met instellingen voor dagbesteding en scholen in het speciaal onderwijs. Jongeren krijgen een werkplek bij de speeltuin en krijgen een groter gevoel van eigenwaarde. Door deze ondersteuning kunnen 65 duizend kinderen buiten blijven spelen.

  Lees meer

 • Doneer nu
 • Zoeken
  Generic filters
  Exact matches only
  Filter by Custom Post Type