Er-op-uit in toegankelijke natuur

We hebben schitterende natuur in Nederland. En daar moet iedereen van kunnen genieten. Helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend en makkelijk te doen. Want als je in een rolstoel zit, of afhankelijk bent van een rollator of een kinderwagen bij je hebt, kom je soms voor vervelende verrassingen te staan. Door een klaphekje, een onverwacht zandpad of een wildrooster. Wij vonden dat hier verandering in moest komen en gingen samen met Natuurmonumenten aan de slag met het project Natuur voor iedereen. En dat project is nu bijna klaar, tijd voor een feestje.

Man in rolstoel met kind staand op zijn schoot
Foto: Natuurmonumenten

Feestelijk en onbeperkt genieten in Oisterwijk

Het is het heel belangrijk dat de natuur toegankelijk is voor iedereen. Het gezamenlijke project Natuur voor iedereen had als doel om veertig natuurgebieden en tien speelnatuurplekken aan te passen. Dat doel is bijna bereikt en hier zijn we heel blij mee. Om dit te vieren organiseren we een prachtige middag in het natuurgebied Oisterwijk. Centraal staat het thema: ‘Onbeperkt Genieten’.

Daarom is iedereen van harte uitgenodigd om op woensdagmiddag 16 oktober naar Bezoekerscentrum Oisterwijk te komen. Om een middag te genieten van de natuur en allerlei activiteiten. Kom je ook?

Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden.

Met een rolstoel de natuur in.
Met een rolstoel de natuur in.

De mooiste toegankelijke wandelroutes

Ga je liever zelf op pad in de natuur bij jou in de buurt? Wij zetten de 10 mooiste toegankelijke routes van Natuurmonumenten op een rij.

Bekijk hier de 10 mooiste toegankelijke routes

Activiteiten in de natuur

In de Week van de Toegankelijkheid, van 7 t/m 12 oktober, organiseren de boswachters van Natuurmonumenten op meer dan 20 locaties activiteiten voor mensen met en zonder een beperking. Kom samen genieten van de natuur!

Bekijk alle activiteiten

Samenwerken aan toegankelijke natuur

Binnen het project Natuur voor iedereen zijn routes ontwikkeld door Natuurmonumenten in samenwerking met HandicapNL, Kenniscentrum Groen & Handicap, Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) en de Speeltuinbende. Dit om de natuur rolstoelvriendelijk en toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Dankzij een bijdrage van bijna twee miljoen euro van de Nationale Postcodeloterij zijn er in totaal veertig natuurgebieden en 10 natuurspeelplekken aangepakt. Zo kan iedereen genieten van de natuur.

Meer over het project Natuur voor iedereen >