Studentenvereniging Unitas zamelt geld in voor Fonds verstandelijk gehandicapten

Het is bijna traditie geworden dat de eerstejaarsstudenten van Unitas S.R. in Utrecht hun steentje bijdragen aan de collecteweek van Fonds verstandelijk gehandicapten. Op de dinsdagavond liepen zij in het kader van de introductiebijeenkomst in Utrecht op straat om geld op te halen voor het goede doel. Een daverend succes. In 1½ uur hebben de studenten maar liefst € 3.241 opgehaald in het centrum van Utrecht.

United By Music, een band van muzikanten met een verstandelijke beperking. treed op voor studenten die geld inzamelden
United By Music, een band van muzikanten met een verstandelijke beperking, treedt op voor studenten die geld inzamelden

Collecteren nieuw fenomeen

Voor de meeste studenten bleek collecte een nieuw fenomeen te zijn, maar al snel hadden zij de smaak te pakken. Daarbij maakten tien studenten gebruik van de nieuwe collectebussen met een pin-functie. Eén van de studenten met pin-bus was direct ook de winnares, met een opbrengst van € 115.

 

united by music bij unitas

 

Tellen van collectegeld

Na het collecteren, begon pas het echte werk, namelijk het tellen van de opbrengst. Tijdens deze klus was er voor de studenten een optreden geregeld door muzikanten van United By Music, een band van muzikanten met een verstandelijke beperking. Multitasking als ze zijn, konden de studenten het tellen prima combineren met swingen en meezingen. Wij zijn enorm blij met de samenwerking met Unitas en de bijdrage voor de collecteweek. Met dit bedrag kunnen we weer mooie projecten financieren voor kinderen en volwassenen met een beperking.

 

Volg de collecte opbrengst