Podcast ‘Onbeperkt Meedoen’ over toegankelijke festivals

Wist je dat er in Nederland 2 miljoen Nederlanders met een beperking leven? Slechtziend, blind, doof, een motorische beperking, een verstandelijke beperking, psychische problemen: een beperking komt voor in vele vormen en maten. Deze mensen kunnen niet altijd meedoen in onze samenleving hoe zij dit willen. Tijd voor verandering, toch?

⇽ Ga naar de homepage van Toegankelijke Festivals

Onbeperkt Meedoen

Vijf jaar geleden sloot Nederland zich aan bij het VN-verdrag handicap. Het doel van dit verdrag is helder: iedereen moet mee kunnen doen. Maar hoe doe je dat? En hoe kan jij helpen? De podcast ‘Onbeperkt Meedoen!’ maakt het onderwerp op een luchtige manier bespreekbaar en geeft praktische tips.

Inclusieve festivals

Aflevering 3 gaat over Onbeperkt Genieten. Iedereen in Nederland moet zich toch kunnen genieten van een festival of pretpark? Voor mensen met een beperking is dat echter niet altijd even logisch. Soms zijn er maar kleine aanpassingen nodig om de toegankelijkheid te verbeteren. Toch gebeurt dit lang niet altijd en lopen mensen met een beperking regelmatig tegen problemen aan. Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat hier nog meer rekening mee wordt houden? Vaak zit het niet in lastige beleidskeuzes maar in het gewoon gaan doen.

Hoe maak je een festival toegankelijk?

Eva Eikhout gaat daarover in gesprek met Johan Kampman van Zwarte Cross, Jeroen van de Koppel van HandicapNL en ervaringsdeskundige en festivalliefhebber Niek de Jonge. Zij vertellen alles over het zo inclusief mogelijk organiseren van een festival. Hoe zorg je ervoor dat een festival toegankelijk is voor iedereen, ook als het terrein niet goed begaanbaar is? Wat kan je doen voor festivalliefhebbers met een beperking die willen overnachten op de camping?

Je hoeft het niet 100% goed te doen, als er überhaupt maar over wordt nagedacht. Met als missie: iedereen onbeperkt genieten! Samen gaan we voor een meer toegankelijke en gastvrije samenleving: doe je mee?

HandicapNL gaat voor Toegankelijke Festivals

HandicapNL maakt zich hard voor inclusieve festivals met het programma Toegankelijke Festivals Dankzij onze donateurs hebben wij in 2019 de Zwarte Cross en in 2021 de Dutch Grand Prix toegankelijk gemaakt. Maar dit was slechts het begin. HandicapNL stopt niet totdat ieder festival in Nederland volledig toegankelijk is voor mensen met een handicap. Inmiddels hebben ook Straf_Werk festival en Concert at Sea zich aangesloten bij onze missie!

Meer info over Toegankelijke Festivals

Teken ook voor Toegankelijke Festivals!

Met een manifest willen we aan de gehele festivalsector laten zien dat inclusie een MUST is. En daar hebben we zo veel mogelijk handtekeningen voor nodig. Elke stem telt, want alleen samen maken we één krachtig geluid!

Ja, ik teken voor Toegankelijke Festivals voor iédereen!

Bij het aanmelden ga je akkoord met de privacyvoorwaarden van HandicapNL.
Toegankelijkheidstest Festival De Zon: met je rolstoel hobbelen over een oceaan van gras
Toegankelijkheidstest Festival De Zon: met je rolstoel hobbelen over een oceaan van gras
Extra Care tickets voor F1 Heineken Dutch Grand Prix 2023
Extra Care tickets voor F1 Heineken Dutch Grand Prix 2023