Dhiraj wil nooit meer stoppen met muziek maken

Dat muziek – zeker in deze tijd van het jaar – een verbindende factor is, wordt bewezen door speciale muziekclubs zoals de Rolantino’s. De vereniging bestaat momenteel uit wel 22 muzikanten met een verstandelijke beperking. Waaronder Dhiraj. Trots laat hij horen wat hij allemaal kan op de keyboard, en hij begint te stralen zodra we het over het aanstaande muziekfestival hebben dat mede mogelijk wordt gemaakt door HandicapNL. “Ik heb zo’n zin om muziek te maken voor de mensen!”

Foto van Dhiraj die samen met vrijwilligster Zoi repeteert.


De muziekclub bestaat momenteel uit wel 22 muzikanten met een verstandelijke beperking. Iedereen speelt muziek op zijn eigen niveau. De groep vormt een hecht orkest onder leiding van dirigente Annelies Kars: “Uiteindelijk werken we jaarlijks naar hetzelfde doel: optreden bij het muziekfestival in Theater de Schie voor een groot publiek. De leden kijken daar elk jaar zo naar uit! Ieder jaar weer, zodra het is afgelopen
, rennen ze direct naar me toe met de vraag of ze volgend jaar weer mogen optreden. Dan weet ik dat ik weer moet lobby’en om dat mogelijk te maken. Haha!” 

HandicapNL maakt klein geluk mogelijk

Het jaarlijkse evenement wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van HandicapNL, via het programma ‘Klein Geluk’. Hiermee ondersteunen we de geluksmomenten voor mensen met een handicap, die helpen bij een leven vol plezier en zingeving. “Ja, daar zijn we ontzettend blij mee!” gaat Annelies verder. “Als die steun zou wegvallen dan zouden we ons moeten beperken tot repetities. Maar juist het festival biedt meerwaarde aan alles wat we doen. Het biedt kansen om te laten zien dat mensen als Dhiraj er echt bij horen. Dhiraj en de andere leden zijn altijd zo blij dat ze mogen laten zien wat ze kunnen!” 

Foto van Dhiraj achter het keyboard.

Dhiraj begint te stralen zodra we het over het aanstaande muziekfestival hebben. “Dat vind ik wel heel spannend, ja. Al die mensen die dan komen kijken. Maar van applaus word ik blij! Ik heb er heel veel zin in om weer samen muziek te maken voor de mensen!”

De Rolantino’s zijn voor Dhiraj en zijn clubgenoten meer dan alleen maar een oefenclubje. Het contact met de vrijwilligers, de aanmoediging, het optreden in een ECHT theater… Het zijn die kleine geluksmomenten die voor mensen met een handicap heel waardevol zijn en waar soms maandenlang naar wordt uitgekeken. Steun ons Klein Geluk programma om meer mogelijk te maken voor mensen zoals Dhiraj.

Geef aan Klein Geluk