Jan de Pagter (76) collecteert zo vaak mogelijk en krijgt nooit ‘nee’ te horen

Je kunt dromen van een samenleving, waarin iedereen eerlijke kansen krijgt en meedoet. Maar nóg mooier is om er ook echt werk van te maken. En dat is precies wat Jan de Pagter (76) doet. Jan gaat tijdens de collecteweek voor HandicapNL langs de deuren en draagt zo bij aan eerlijke kansen voor iedereen.

← Ga naar de homepage van de HandicapNL collecte 

Collectant Jan de Pagter
Collectant Jan de Pagter gaat langs de deuren.

Collecteren als hobby

“Tijdens de collecteweek ga ik elke avond de straat op. Collecteren is een beetje mijn hobby. Ik ga langs de deuren voor Natuurmonumenten, voor het Longfonds, het Prinses Beatrix Spierfonds en natuurlijk voor HandicapNL.”

Recht op een goed leven

“HandicapNL is er wel het laatst bijgekomen en dat is eigenlijk gek, want ik heb zelf een kleindochter met een beperking. Dus toen de schoondochter van onze buurman me vroeg te gaan collecteren, hoefde ik daar geen moment over na te denken. Wat kost het mij nou voor tijd? Iedereen heeft recht op een goed leven en als ik daar dan iets voor kan doen, dan vind ik dat niet zo’n opgave, hoor.”

Niet vreemd

“We hebben vroeger gewoond in de wijk waar ik nu collecteer. Niemand weigert eigenlijk en zeker niet voor HandicapNL. We hebben hier in Woudenberg een instelling van Reinaerde, dus het dorp is niet vreemd met mensen met een beperking en ik denk dat dit wel meespeelt.”

Nieuwe collectanten

“Nee, dat geven is het probleem niet, nieuwe collectanten vinden is wel lastiger. Mensen zijn druk en zelfs als je met pensioen bent, kun je niet altijd vijf avonden in de week langs de deuren. Maar ik ga door tot de rollator het niet meer doet!”

 

Word collectant

Klein Geluk: Maak kleine geluksmomenten mogelijk
Klein Geluk: Maak kleine geluksmomenten mogelijk
HandicapNL maakt collecte toegankelijker en veiliger
HandicapNL maakt collecte toegankelijker en veiliger