9 manieren om het collecteren nog leuker te maken

 

We wensen alle collecten heel veel succes. We duimen natuurlijk voor een geweldig resultaat, waarmee HandicapNL veel nieuwe vriendschappen van [Buddies] en andere mooie projecten kan steunen.

We hebben negen tips op een rijtje gezet waarmee jij op een aantal leuke en toegankelijke manieren geld ophaalt tijdens de collecteweek van HandicapNL. Doe je mee?

1. Kom in contact met je (nieuwe) buurtgenoten

Stel je woont in een drukke buurt, maar je kent je buurtgenoten niet zo goed. Puur omdat je ze eigenlijk nooit tegenkomt. Collecteren is dan de ultieme manier om even een kort babbeltje te maken met je buurman of buurvrouw. En je doet ook nog eens iets voor het goede doel, twee vliegen in één klap!

2. Collecteer op je sportclub of op de werkvloer

Collecteren bij mensen die je niet goed kent is niet altijd even makkelijk. Dus waarom het moeilijk maken als het ook makkelijk kan? Neem je collectebus mee naar je sportclub of je werk en trommel je collega’s of teamgenoten op om een paar euro’s te doneren. Of stuur iedereen een Tikkie via de app! Lekker makkelijk toch?

3. Online collecteren?

Wil je wel collecteren, maar zie je het niet zitten om langs de deuren te gaan? Of hang je net lekker voor de tv en zit je ondertussen lekker op je mobiel? Maak dan nu een online collectebus aan! Spam al je vrienden in je WhatsApp groepen of andere sociale netwerken om een kleine bijdrage te doen en voor je het weet heb je een mooi bedrag binnen voor de mooie projecten van HandicapNL. Easy does it!

4. Samen collecteren (met je Buddy)

In je eentje collecteren is voor jou misschien wel iets te saai of te eng. Waarom ga je dan niet met z’n tweeën langs de deur. Samen is immers alles leuker toch? Zorg wel dat je een beetje afstand neemt van de deuropening, want meerdere mensen voor de deur opening kan als intimiderend ervaren worden.

5. Organiseer een etentje ter ere van de vriendschap

Collecteren kan ook een hele sociale bij-activiteit zijn. Organiseer bijvoorbeeld een etentje voor je familie en/of vrienden door dit pakket aan te vragen en haal middels een gezellige avond een mooie opbrengst binnen. Met een gezellige avond worden mooie herinneringen gemaakt

6. Heb je een bedrijf? Doneer dan per transactie een klein bedrag aan HandicapNL

Heb jij een bedrijf of ben jij in de positie om per gemaakte transactie of verkoop een klein bedrag te doneren? Dan is dat natuurlijk een hele mooie oplossing om een kleinigheid bij te dragen. Je kunt je klanten de keuze geven om bijvoorbeeld een extra euro bovenop de rekening aan HandicapNL te doneren. Alle kleine beetjes helpen!

7. Verkoop zelfgemaakte spullen of doe een heitje voor een karweitje

Je kan het collecteren natuurlijk ook helemaal anders aanpakken. Ga bijvoorbeeld langs de deuren met zelfgemaakte koekjes of armbandjes of voer een aantal klusjes uit in je buurt onder het motto van ‘een heitje voor een karweitje’. Zo kan je met een beetje creativiteit toch een leuk bedrag bij elkaar halen.

8. Organiseer een sponsorwandeling voor de vriendschap

Organiseer tijdens de collecteweek ‘een wandeling voor de vriendschap’. Nodig familie, vrienden, buren en andere enthousiastelingen uit om een wandeling te maken. Onder het motto: samen is leuker dan alleen! En vraag de deelnemers een gift van bijvoorbeeld €10,-. Het bedrag dat jullie met de wandeling ophalen, komt ten goede aan de opbrengst van de collecte van HandicapNL en gaat onder andere naar [Buddies].

9. Geen contant geld? Geen probleem!

De meest gebruikte smoes om aan de deur niet te hoeven doneren is de reden dat mensen geen kleingeld meer in huis hebben. Tegenwoordig gaat steeds meer betaalverkeer digitaal en lijkt deze smoes langzaam werkelijkheid te worden. Gelukkig kan dit jaar iedereen doneren met de mobiel! Op je legitimatiekaart staan 2 QR-codes om via Tikkie of iDEAL te betalen. Met een mobiele telefoon met een QR-scanner (soms in camera) en de Tikkie- of mobielbankieren-app van de bank. Wel zo handig als blijkt dat er geen kleingeld in huis is, toch?

“Mensen zijn nóg meer bereid om iets te geven”
“Mensen zijn nóg meer bereid om iets te geven”
Elly haalt geld op voor HandicapNL én Stichting de Iris.
Elly haalt geld op voor HandicapNL én Stichting de Iris.