Wooninitiatief in Apeldoorn

Zelf zorgen dat je woning er goed uit blijft zien. Dat mogen de negen bewoners met een verstandelijke beperking, van DBuren in Apeldoorn gaan doen! Met z’n allen zorgen ze voor de kleine klusjes aan hun huis, gezellig samen.

Logo woonvoorziening DBuren
Logo woonvoorziening DBuren

Wooninitiatief voor mensen met een verstandelijke beperking

Ouders uit de omgeving van Apeldoorn wilden samen een woning realiseren waar hun kinderen met een beperking veilig en duurzaam samen gaan wonen. Het dagelijks beheer van woonvoorziening DBuren is in handen van het echtpaar Peter en Bettina Vos dat zorgt voor de zorg aan de bewoners. Het is een kleinschalig initiatief met lagere zorgkosten, meer eigen regie en minder zorgbelasting voor de ouders.

Woonvoorziening DBuren

Hoe werkt het?

Het project zal bestaan uit maximaal negen zelfstandige appartementen. Er zal 1 grote gezamenlijke ruimte worden gecreëerd waar samen kan worden gegeten en gerecreëerd. En er zal een ruimte moeten komen waar de zorgondernemers s’nachts kunnen slapen.

Kleine onderhoudsklussen in en rond het project zullen onderdeel zijn van het dagelijks programma. Grotere klussen, zoals dakgoten reinigen, groot tuinonderhoud etc. zal voor rekening komen van de oudervereniging. De bewoners bouwen dus letterklijk mee aan hun huis.

Benieuwd naar de vorderingen van de bouw van het project? Neem dan een kijkje op de website.

Help mee

Fondsenwerving is een zeer belangrijke activiteit van dit initiatief, HandicapNL steunt dit project daarom met een bijdrage. Wil jij ook bijdragen aan een fijne woonomgeving voor deze jongeren met een verstandelijke beperking? Help dan met een gift.

Ja, ik doneer