Wethouder Tigelaar overhandigt Gebaar van Waardering aan ouders ernstig zieke Manon

De Amersfoortse Robin en Anneke kregen vandaag het Gebaar van Waardering uitgereikt door wethouder Menno Tigelaar. Namens HandicapNL reikte de wethouder de verwenbox vol leuke, lekkere en lieve dingen uit aan het stel. Bij hun dochter Manon werd als baby de diagnose hersenstamkanker vastgesteld. Manon is nu 14 jaar en er zijn veel zorgen. Ze moeten vaak naar het ziekenhuis en Manon heeft verschillende chemo’s moeten ondergaan. Omdat Manon wekelijks enorm geniet van paardrijden, krijgt het gezin ook een bezoek aan de Anky van Grunsven Foundation cadeau.

De familie Reddering samen met wethouder Tigelaar en de buren de hun het Gebaar van Waardering zo gunnen.
De familie Reddering samen met wethouder Tigelaar en de buren de hun het Gebaar van Waardering zo gunnen.

‘We zien jullie zorgen’

De toekomst is onzeker, beter kan Manon niet meer worden. Meerdere mensen nomineerden ouders Robin en Anneke daarom voor dit Gebaar van Waardering van HandicapNL. Dat wethouder Menno Tigelaar, onder andere verantwoordelijk voor de portefeuille zorg, de verwenbox uit komt reiken maakt dit gebaar nog specialer. Menno Tigelaar: “Zorgen voor je kind klinkt vanzelfsprekend , maar als je kind intensieve zorg nodig heeft én je altijd te maken hebt met onzekerheid over haar gezondheid , dat is loodzwaar. Dit Gebaar van Waardering symboliseert de boodschap: ‘We zien jullie zorgen én jullie zijn fantastische liefdevolle ouders.’”

”We zien jullie zorgen én jullie zijn fantastische liefdevolle ouders.”

– Wethouder Tigelaar, gemeente Amersfoort

Zestig procent van de mantelzorgouders heeft burn-out

De dagelijkse zorg voor een kind met een handicap is zwaar en stopt nooit. Ouders zijn dag en nacht bezig met de zorg. 60% van de ouders met een kind met een handicap kampt met een burn-out. Tekorten in de gezondheidszorg en een kleiner persoonsgebonden budget maken het nog lastiger. HandicapNL vindt dat deze ouders een Gebaar van Waardering verdienen.

Honderden verwenboxen uitgedeeld in heel Nederland

Daarom heeft HandicapNL voor het tweede jaar op rij de actie het Gebaar van Waardering opgezet. Dit om ouders die het al zwaar genoeg hebben met de zorg voor hun kind te verblijden met een verwenbox vol leuks en lekkernijen. Heel Nederland kon iemand opgeven voor dit initiatief. Nederland kwam massaal in actie en binnen korte tijd waren alle 700 verwenboxen aangevraagd. De komende twee weken bezorgt HandicapNL door heel Nederland verwenboxen om al deze ouders te laten zien dat hun zorg gewaardeerd en gezien wordt.

Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten