Door haar pestverleden maakt Yvette lastig vrienden

Vandaag zetten wij graag de 35-jarige Yvette Veerman in het zonnetje. Yvette heeft een licht verstandelijke beperking en zet zich volledig in om HandicapNL op zoveel mogelijk vlakken te ondersteunen. In onze ogen als een echte heldin!

Yvette Veerman bij Amere City

Inzetten voor een ander

Meteen vanaf het moment dat Yvette Veerman in aanraking kwam met HandicapNL, was ze om. Ze moest en zou zich volledig inzetten om andere mensen met een beperking te helpen. Zo loopt ze momenteel met een collectebus door de wijk, is ze ambassadeur van het programma [Buddies] en ging ze mee het veld op bij de voetbalwedstrijd van Almere City om aandacht te vragen voor pesten bij mensen met een licht verstandelijke beperking.

Een pestverleden

“Ik zet me in voor HandicapNL omdat ik het programma [Buddies], waarbij mensen met een beperking aan een maatje worden gekoppeld, erg goed vind. Ik ben vroeger vaak gepest en daardoor ben ik echt terughoudend geworden. Dat vind ik jammer, want daardoor maak ik niet meer zo makkelijk vrienden.”

Ambassadeur van [Buddies]

“Ik heb zelf nog geen buddy, maar dankzij het project ben ik nu wel gaan collecteren. Ik ben namelijk ook ambassadeur van [Buddies] en vind het heel erg leuk om er zelf geld voor op te halen. Je weet waarvoor je het doet, hè? En als mensen meer willen weten, kan ik er ook heel goed over vertellen. Er was een meneer die vond dat ik het zo goed had uitgelegd dat hij wel tien euro gaf. Ik krijg veel leuke reacties!”

Wie kan het meeste geld ophalen

Juist omdat Yvette zelf een beperking heeft, denkt ze dat mensen extra veel interesse hebben tijdens de collecte. “Mensen zien toch niet zo vaak dat wij als mensen met een beperking zelf voor de deur staan. Het hielp trouwens wel dat mijn vriend Ricardo met me meeging, anders had ik het niet gedurfd. Hij is ook ambassadeur van [Buddies] en we hebben een wedstrijdje gedaan wie het meeste geld kon ophalen. Ik heb gewonnen!”

Aandacht voor pesten

Jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) zijn vaak kwetsbaarder en eerder slachtoffer van (cyber)pesten en manipulaties dan andere jongeren. Veel van het pesten gebeurt online of op scholen. Daarbij komt dat ruim 60% van de verstandelijk beperkte jongeren eenzaam is. Omdat Yvette uit eigen ervaring weet wat de gevolgen van pesten zijn, vroeg zij samen met HandicapNL aandacht voor pesten bij mensen met een (licht)verstandelijke beperking tijdens de voetbalwedstrijd van Almere City FC tegen SC Telstar.

Help mee

Om pesten te voorkomen en eenzaamheid terug te dringen zet HandicapNL zich met het [Buddies] programma in om bijzondere vriendschappen te creëren tussen jongeren met en zonder (licht) verstandelijke beperking. De jongeren ontwikkelen een oprechte vriendschap die voor beiden van grote waarde is. Wil jij deze vriendschappen mogelijk maken? Doneer of word een buddy!

Doneer  Word buddy

Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’