Revalidatietuin voor kinderen

24 maart 2018

Revalideren met de zon op je wangen en de wind in je haren! Welk kind wil dat nou niet? Toch revalideren de meeste kinderen vooral binnen. Omdat daar de juiste materialen om te oefenen zijn. Gelukkig brengt een kinderrevalidatietuin daar verandering in.

Spelenderwijs revalideren met het zonnetje op je wangen

Het was een grote wens van het Rijnland Revalidatie Centrum (RRC) dat kinderen in de zomer buiten fysiotherapie konden krijgen. Een met groen omringde plek waar ze in het zonnetje al spelenderwijs hun oefeningen kunnen doen. Fietsen, klimmen, klauteren; buiten kan het nog beter. En hoe meer de kinderen kunnen bewegen en spelen, hoe beter dit voor hun algehele ontwikkeling is.

Kinderrevalidatietuin

De fysiotherapie-oefeningen in het revalidatiecentrum zijn weliswaar niet vervelend, maar als je kunt oefenen door samen met andere kinderen de speeltoestellen te ‘bedwingen’ is dat natuurlijk veel leuker. Daarom zijn er kinderrevalidatietuinen ontwikkeld in zowel Leiden als Utrecht. Hier pakken kinderen de fiets of loopwagen en leggen een kleurrijk parcours met bochtjes en heuveltjes af. Er zijn verschillende ondergronden in de tuin waar de kinderen mee kunnen oefenen, bijvoorbeeld: gras, hout, schors, grind en tegels.

Altijd het laatste nieuws ontvangen?

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrief HandicapNL Update, zodat we je op de hoogte houden. We sturen je maximaal 1 tot 2 mails per maand.

Schrijf je in voor de HandicapNL Update.
  • Doneer nu
  • Zoeken
    Generic filters
    Exact matches only
    Filter by Custom Post Type