Ottilia – Zeikblog

Het gaat mij heel makkelijk af om het positieve te zien in een situatie. Even slikken, en weer doorgaan. Vandaag niet. Vandaag vertik ik het. Vandaag ga ik eens een goed potje zeiken. Voel je zeker niet verplicht om verder te lezen. Ik raad het je niet aan.

Afbeelding: Vrouw zittend op het bed, starend naar buiten.

Elke dag een beetje beter

Soms denk ik: de rek is eruit. Ik heb al zo vaak een terugval gehad, en ben daarna weer opgekrabbeld.

“Elke dag een beetje beter,” zei mijn schoonmoeder vorig jaar. “Ja!” dacht ik, “dat klinkt goed!” Maar het gaat niet elke dag een beetje beter. Het gaat soms beter, soms slechter, vaak gaat het vooruit en soms lijk ik dan opeens weer terug bij af. ‘Ga direct naar de gevangenis, u komt niet langs start en ontvangt geen salaris.’

Consequenties

Ik ben het zat!

Ik wil eens flink over de schreef gaan en het niet hoeven bekopen met buitenproportionele gevolgen. Ik ben zo moe, zo moe van het continu opbouwen. Van het altijd maar verstandig zijn. Moe van de pijn. Moe van het gebrek aan spontaniteit. Moe van alles moeten plannen omdat het anders niet gaat.

Ik voel me ongemakkelijk om dit zo te delen. Wat betekenen mijn zorgen in het licht van het grote leed in de wereld? Maar mijn dagelijks leven speelt zich niet af in die grotere context en deze gevoelens van frustratie zijn er. Ik wil niet alles wegrelativeren; ik wil erkennen waar ik het zwaar mee heb. Ook al is dat ongemakkelijk.

 

Bovenstaande blog is geschreven door Ottilia; gediagnostiseerd met hypermobiele Ehlers-Danlos. Na een hersenschudding voelde zij zich gedwongen om stil te staan. Op rekbaar.nl blogt ze over alles wat haar opvalt in haar wereld en de wereld om haar heen, van het luisteren naar je lichaam tot herstel van de verbinding tussen lichaam en geest. (Foto: Mariet Dingemans)

1x per maand de beste verhalen in je mailbox!

Wil je niets missen van de blogs, tips en campagnes van HandicapNL? Schrijf je in voor de HandicapNL update en ontvang 1x per maand de best gelezen artikelen in je mailbox. Zo mis je nooit meer die leuke uitjes, rake columns of herkenbare verhalen.

Schrijf me in voor de Update!

Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”