Natuur zonder drempels

 

Met de financiële steun van het Revalidatiefonds gaat Kenniscentrum Groen & Handicap in 2016 aan de slag met het verzamelen van foto’s, tekeningen en filmpjes over allerlei goede voorbeelden van voorzieningen die het mensen met een beperking mogelijk maakt toch optimaal te kunnen genieten van natuur- en recreatiegebieden in Nederland.

Mensen met een fysieke beperking aan het genieten van natuur-en recreatiegebieden in Nederland
Mensen met een fysieke beperking aan het genieten van natuur-en recreatiegebieden in Nederland

 

In de loop der jaren zijn al veel gebieden bezocht en rapporten uitgebracht met adviezen ter verbetering van de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid (BTB). Uit de kennis die hiermee is verzameld is het “Handboek Samen op pad” voortgekomen, dat kosteloos te downloaden is op de website www.natuurzonderdrempels.nl.

Samen willen we er voor gaan zorgen dat bij zoveel mogelijk onderwerpen in dit handboek beeldmateriaal (foto’s en/of filmpjes) beschikbaar is met goede voorbeelden. Daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. Het gaat om het in beeld brengen van al gerealiseerde verbeteringen in de BTB van wandelroutes en voorzieningen in stadsparken en natuur- en recreatiegebieden in Nederland. Ken jij dergelijke goede voorbeelden in jouw omgeving en heb je daar een foto van, of wil je die voor ons maken? Help ons en stuur deze dan met vermelding van de locatie en een korte beschrijving te sturen naar info@natuurzonderdrempels.nl. Je doet ons een groot plezier!