• Doneer nu
  • Zoeken
    Generic filters
    Exact matches only
30 januari 2020

Mingus reist zijn droom achterna

Mingus (28) is geen man van smoesjes. “Ik zit in een rolstoel maar dat is geen excuus om mijn talent niet te gebruiken.” En dus doet hij er alles aan om zijn droom te realiseren: een echte muziekstudio waar hij zijn creatieve ideeën en muzikale talent kwijt kan.

Campagnebeeld Mingus met Play-button.

Hersenbeschadiging

Mingus moet extra hard knokken om dingen voor elkaar te krijgen, omdat zuurstofgebrek bij de geboorte zijn hersens beschadigde. Zijn bijzondere droom houdt hem echter op de been: hij werkt hard aan zijn eerste muziekproducties.

Obstakels overwinnen

Dat zijn weg naar succes niet zonder obstakels is, beseft Mingus maar al te goed. “Wat ik het meest vervelend vind, is dat ik anderen altijd om hulp moet vragen. Het begint als ik wakker word en het eindigt als ik weer naar bed ga.”

De wereld van muziek

Met behulp van muziek-computerprogramma’s werkt hij hard aan zijn eerste producties. Twee keer per week gaat hij naar de muziekschool voor les in digitaal componeren. Ook krijgt hij twee keer per week drumles. Hij speelt in een bandje en laat zich graag inspireren door Dave Grohl, zijn muzikale held.

Op weg naar zelfstandigheid

Maar Mingus’ droom gaat verder. Zo gauw hij succes heeft, wil hij een aangepast huis en extra zorg. Hiermee zou hij zijn ouders kunnen ontlasten, want zij zijn nu de belangrijkste mantelzorgers en ze hebben daar hun handen vol aan volgens Mingus.

 

Bekijk het verhaal van Mingus