Mingus reist zijn droom achterna

Mingus (28) is geen man van smoesjes. “Ik zit in een rolstoel maar dat is geen excuus om mijn talent niet te gebruiken.” En dus doet hij er alles aan om zijn droom te realiseren: een echte muziekstudio waar hij zijn creatieve ideeën en muzikale talent kwijt kan.

Campagnebeeld Mingus met Play-button.

Hersenbeschadiging

Mingus moet extra hard knokken om dingen voor elkaar te krijgen, omdat zuurstofgebrek bij de geboorte zijn hersens beschadigde. Zijn bijzondere droom houdt hem echter op de been: hij werkt hard aan zijn eerste muziekproducties.

Obstakels overwinnen

Dat zijn weg naar succes niet zonder obstakels is, beseft Mingus maar al te goed. “Wat ik het meest vervelend vind, is dat ik anderen altijd om hulp moet vragen. Het begint als ik wakker word en het eindigt als ik weer naar bed ga.”

De wereld van muziek

Met behulp van muziek-computerprogramma’s werkt hij hard aan zijn eerste producties. Twee keer per week gaat hij naar de muziekschool voor les in digitaal componeren. Ook krijgt hij twee keer per week drumles. Hij speelt in een bandje en laat zich graag inspireren door Dave Grohl, zijn muzikale held.

Op weg naar zelfstandigheid

Maar Mingus’ droom gaat verder. Zo gauw hij succes heeft, wil hij een aangepast huis en extra zorg. Hiermee zou hij zijn ouders kunnen ontlasten, want zij zijn nu de belangrijkste mantelzorgers en ze hebben daar hun handen vol aan volgens Mingus.

Hallo, ik heb een handicap

HandicapNL vindt het erg belangrijk om de afstand tussen kinderen en mensen met een handicap te verkleinen. Daarom bieden wij speciaal voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, juffen en meesters GRATIS het e-book ‘Hallo, ik heb een handicap’ aan om op een laagdrempelige manier met kinderen in gesprek te gaan over mensen met een handicap.

Download gratis Hallo, ik heb een handicap!

Bij het aanmelden ga je akkoord met de privacyvoorwaarden van HandicapNL.
Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”