Marathonlopers halen mooi bedrag op voor Fonds verstandelijk gehandicapten.

 

Wat een spektakel was het donderdag 22 en vrijdag 23 september bij de Ambtenaren- en Zorgmarathon! Het weer was subliem voor de duizenden lopers die zich inzetten voor hun team. Over een uitdagend en soms best pittig parcours op het terrein van Papendal in Arnhem renden meer dan 2500 ambtenaren en bestuurders, zorgaanbieders en andere partners uit de sector Zorg & Welzijn samen, in estafettevorm de marathon voor het goede doel.

Warming-up voor aanvang Ambtenaren- en Zorgmarathon om geld in te zamelen voor HandicapNL
Warming-up voor aanvang Ambtenaren- en Zorgmarathon om geld in te zamelen voor HandicapNL

Plezier om sportief bezig te zijn

Met medewerking van leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs Mariëndael en studenten van Rijn IJssel CIOS Arnhem liepen de zaken rond parkeren en parcours gesmeerd. Daarnaast kon men  tijdens de marathons de hele dag genieten van muziek, zang en een spetterende DJ show. De Zorgmarathon werd zelfs afgesloten met een fantastisch optreden van Lee Towers. Onder aanmoediging van zowel het eigen team als supporters van andere teams, was het voor iedereen een plezier om sportief bezig te zijn. Voor velen was het daarnaast een mooie teambuildingsdag en een dag om in contact te komen met anderen uit het werkveld.

Lopen voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking

Ieder team steunde Fonds verstandelijk gehandicapten automatisch met een bedrag van € 90,-. Fantastisch! Daarnaast zijn er een aantal geweldige sponsoracties gehouden waardoor de teller nu op bijna € 30.000,- staat. Een super mooi bedrag waarmee we kleur kunnen geven aan het leven van mensen met een verstandelijke beperking. Want dingen ondernemen, er op uit met vrienden, nieuwe indrukken en ervaringen op doen en  nieuwe mensen ontmoeten zijn voor mensen met een verstandelijke beperking om financiële of praktische redenen lang niet altijd mogelijk. Terwijl dit voor hen, net als voor iedereen, belangrijk is. Het maakt het leven leefbaar en kleurrijker en voorkomt isolement.

Winnaars van mooie trofee

Het team dat het meeste sponsorgeld ophaalde won een prachtige trofee, gemaakt door cliënten van Abrona. Gelders Archief is bij de Ambtenarenmarathon de trotse winnaar en Buurtzorg Zeist won de trofee bij de Zorgmarathon. Noteer alvast 21 en 22 september in je agenda als je hier volgend jaar bij wilt zijn. Wij zijn er in ieder geval weer!

Kijk voor meer informatie, uitslagen en foto’s op:

www.ambtenarenmarathon.nl  / www.facebook.com/ambtenarenmarathon

www.zorgmarathon.nl  / www.facebook.com/dezorgmarathon