Irene Domburg (54) ondersteunt mensen met een zorgvraag door ze te koppelen aan een maatje

Je kunt dromen van een samenleving, waarin iedereen eerlijke kansen krijgt en meedoet. Maar nóg mooier is om er ook echt werk van te maken. En dat is precies wat Ragna, Abel, Gijs en Irene doen. Met hun (vrijwilligers)werk helpen zij mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat zijn voor ons echte helden, niet meer en niet minder.

Portretfoto Irene Domburg handhelpen.nl
Portretfoto Irene Domburg handhelpen.nl

Vrijwilligers zijn echte helden

Irene is directeur van Handjehelpen: ‘Laat ik even vooropstellen: onze vrijwilligers zijn de echte helden. En de 26 mensen die hier werken ook, want zij maken al die fantastische matches tussen de mensen met een zorgvraag en de vrijwilligers. We koppelen namelijk een maatje aan mensen met een beperking zodat ze samen op pad kunnen of samen een hobby kunnen beoefenen.

Passende ondersteuning mantelzorger

Maar we zoeken ook naar een passende ondersteuning zodat de mantelzorger even tijd krijgt om de zorg los te laten. Zelf heb ik mijn hele leven in de commerciële hoek gewerkt. Vanaf mijn veertigste wilde ik graag iets doen wat het verschil maakt. Ik heb zelf geen beperkingen en mijn kinderen ook niet, maar ik hou erg van mensen. Heel toevallig viel mijn overstap samen met de grote veranderingen in de zorg. Ik zag dat als een uitdaging: wat zijn de kansen voor de informele zorg?

Enorme voldoening

Er zijn dingen misgegaan in de afgelopen jaren in de zorg, maar er zijn ook veel mooie dingen gebeurd en daar mogen we trots op zijn. Het geeft een enorme voldoening om keihard te werken en zoveel mogelijk kinderen en volwassenen te helpen door ze te koppelen aan de vrijwilliger die bij ze past. Daar word ik blij van. We kunnen trouwens altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken – niets voor jou?’
Meer weten of vrijwilliger worden? Kijk op www.handjehelpen.nl

Marjon – Dag dokter, met mij
Marjon – Dag dokter, met mij
Jacomien – Veilige plek
Jacomien – Veilige plek