• Doneer nu
  • Zoeken
    Generic filters
    Exact matches only
    Filter by Custom Post Type

Fiets ook mee met Insurance Cycle Tour op 1 juni 2018

17 april 2018

Handbiker op fietspadVan getrainde tourrijders tot fietsrecreanten en handbikers: iedereen kan meedoen aan de Insurance Cycle Tour. Het inschrijfgeld gaat naar verwenboxen (red. Het Gebaar voor Waardering) voor ouders die zorgen voor een kind met een handicap. Omdat dit zwaar is en nooit stopt.

 

Iedereen kan meefietsen

De Insurance Cycle Tour is begonnen als fietstocht voor mensen die werken in de letselschadesector. Maar ook anderen kunnen meedoen, graag zelfs. Eén van de handbikers die de tocht al fietste, is Ed Bijman: ‘Als architect gespecialiseerd in woningaanpassing voor mensen met een beperking, werk ik geregeld voor mensen die zijn betrokken in een letselschadezaak. Tijdens dat werk leerde ik Ard Korevaar kennen, die belangenbehartiger is in dit soort zaken. Hij is ook medeorganisator van de Insurance Cycle Tour, dus zo kwam ik ermee in aanraking. In 2015 reed ik voor het eerst mee.’

 

Start vanuit Lisse

Ieder jaar wordt de Insurance Cycle Tour gehouden in een ander mooi deel van Nederland. De vijfde editie start dit jaar op vrijdag 1 juni vanuit Lisse, dus in de Bollenstreek ‘Ik heb nu drie keer meegedaan. Vorig jaar heb ik 60 kilometer gereden vanaf Vorden, een plaats in de prachtige Achterhoek. Er wordt een parcours uitgezet over verkeersluwe wegen en paden: heerlijk om je op uit te leven. Het is een leuk evenement, gezellig en goed georganiseerd. Gewoon super om mee te maken. Vorig jaar deden vijf handbikers mee, en de organisatie hoopt dat het er dit jaar veel meer zijn. Ik ben er in ieder geval bij!’

 Het inschrijfgeld van de Insurance Cycle Tour bedraagt 50,- en gaat in zijn geheel naar het goede doel.  De Insurance Cycle Tour heeft dit jaar routes van 55, 85 en 135 kilometer en er is een kortere recreatieve tocht.

Bekijk hier een verslag van de tour die vorig jaar startte in Vorden.

Meer informatie en inschrijving: www.insurancecycletour.eu

(bron: Dwarslaesie Magazine / maart 2018)

Altijd het laatste nieuws ontvangen?

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrief HandicapNL Update, zodat we je op de hoogte houden. We sturen je maximaal 1 tot 2 mails per maand.

Schrijf je in voor de HandicapNL Update.