• Doneer nu
  • Zoeken
    Generic filters
    Exact matches only
    Filter by Custom Post Type

BuitenGewone Kunstveiling in Rotterdam een succes

09 november 2017

Afgelopen weekend vond een BuitenGewone veiling plaats. Een bijzondere kunstveiling met een Rotterdams tintje! Ruim 30 werken van kunstenaars met een verstandelijke beperking die bekende Rotterdamse objecten hadden geschilderd of geboetseerd, gingen deze dag onder de hamer. Met een opbrengst van € 11.000, wordt een educatieprogramma voor kunstenaars met een verstandelijke beperking ontwikkeld.

Inspiratietour

Op 15 en 16 augustus kwamen uit heel Nederland kunstenaars met een verstandelijke beperking naar Rotterdam. Deze BuitenGewone kunstenaars trokken samen met Rotterdamse kunstenaars door de stad om Rotterdam te schetsen, fotograferen, boetseren of te schilderen. Zondag 5 november was de Grande Finale en werden de kunstwerken geveild onder veel belangstellenden.

Educatieprogramma

De middag werd met veel enthousiasme muzikaal omlijst door bluesband Third Base, bestaande uit talentvolle muzikanten met een verstandelijke beperking. Met een totale opbrengst van bijna € 11.000 worden dagbestedingsateliers ondersteund en wordt in samenwerking met onder andere het Kröller-Müller Museum een educatieprogramma voor kunstenaars met een verstandelijke beperking ontwikkeld.

Volgend jaar in Utrecht

BuitenGewoon Kunst is een project van Stichting hetWerkvan en Fonds verstandelijk gehandicapten. In samenwerking met betrokken lokale ondernemers wordt jaarlijks op een andere plek in Nederland een inspiratietour gehouden waarmee kunstenaars met een verstandelijke beperking de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen. Volgend jaar wordt de stad Utrecht aangedaan. Meer informatie over het project en een inkijkje in de tour vind je op www.buitengewoonkunst.nl.

 

Altijd het laatste nieuws ontvangen?

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrief HandicapNL Update, zodat we je op de hoogte houden. We sturen je maximaal 1 tot 2 mails per maand.

Schrijf je in voor de HandicapNL Update.