• Doneer nu
  • Zoeken
    Generic filters
    Exact matches only

Aan Tafel: Wrap it up; alles kan in een wrap!

In ons nieuwe magazine saam[en] staan naast allerhande interviews, columns en achtergrondartikelen ook recepten. Ditmaal staat er een tomatenpasta met in de oven geroosterde tomaten op het menu. Want wat is er nou leuker dan samen gezellig koken en lekker eten?

Hoofdgerecht, 4 personen

Turkse Wrap (pizza) Ingrediënten

4 Turkse pizzabodems (kant-en-klaar of zelfgemaakt)

80 g tomaat in vieren 80 g ui, in grove stukken

1 rode paprika, in blokjes gesneden

100 g gehakt (of hou het vegetetarisch en laat het gehakt helemaal weg)

5 g zout 3 g gedroogde peterselie

2 g gedroogde tijm 2 g gemalen komijnzaad

zonnebloem- of olijfolie

ijsbergsla, halve krop in reepjes gesneden

Turkse yoghurt

sambal

Bereiden:

  1. Mix in een keukenmachine of blender de tomaat, ui en paprika tot een saus. Prak en meng met een vork het rauwe kalfsgehakt erdoor. Meng dan de kruiden en een scheutje olie erdoor.
  2. Bak de wraps een minuut in de koekenpan of 4 minuten in een voorverwarmde oven (220°C).
  3. Verdeel de ijsbergsla over de pizza’s. Schep 2 el Turkse yoghurt en eventueel wat sambal over de breedte van de pizza.
  4. Rol de pizza dan zo op dat de yoghurt en sambal over de breedte zijn verspreid. Eet meteen op, want warm zijn ze het lekkerst.
  5. Vul bakjes met ingrediënten waarvan je eigenlijk een beetje af wilt. Laat ieder zijn eigen wrap vullen en maak af met een flinke schep (Turkse) yoghurt. Iedereen geniet en je bent van je restjes af.

Weetje: Wraps zijn een soort pannenkoeken, meestal gemaakt van tarwe- of maisbloem. Letterlijk betekent ‘wrap’ inpakken/oprollen. Met de vulling kun je oneindig variëren.

Zelf vier wraps maken

Los 1 tl bakpoeder op in een beetje warm water. Doe het samen met 250 g bloem, 3 g zout en een el olie in een kom. Voeg in delen in totaal 150 ml lauw water toe, terwijl je de ingrediënten met je handen mengt. Kneed ongeveer 10 min tot een elastisch, dik deeg en vorm het tot een bol. Laat ± 5 tot 10 min rusten.

Verdeel de bol in stukken van ± 100 g en rol tot kleine, ronde bollen. Leg ze op een bord, dek af met plasticfolie en laat een half uur rusten. Bestuif een oppervlakte met bloem en rol de bolletjes met een deegroller tot dunne wraps. Bak ze ongeveer 1 min in een koekenpan.

Wraps komen oorspronkelijk uit Mexico, maar er zijn veel meer landen die een soortgelijk gerecht hebben. Zo heet een wrap in Italië een piadine en in Spanje een quesadilla. Het meel dat wordt gebruikt is steeds net even anders, maar de toepassing even veelzijdig.

1x koken 2x genieten

Restjes over van de feestdagen of gewoon een keer te veel gekookt? Maak daar dan de volgende dag een heerlijke wrapvulling van. Met een kant-en-klare wrap van de supermarkt, heb je een heerlijke maaltijd met weinig moeite.

Bij een Mexicaanse wrap hoort guacamole. Hiervoor gebruik je avocado’s. Maar wat als deze bij aankoop niet rijp zijn? Wikkel de avocado in aluminiumfolie en leg hem 10 minuten in een op 200 graden verwarmde oven. Laat de vrucht afkoelen en voilà een heerlijke eetbare avocado.

Bron: boek amsterdam kookboek, uitgeverij brandt €25

Dit is een artikel uit ons magazine saam[en].

Nieuwsgierig geworden? Bestel eenmalig een gratis proefnummer.