Stoepen, roltrappen en trappen bedwingen met je rolstoel? Meld je aan voor een rolstoeltraining.

Dagelijks verplaatsen tienduizenden mensen zich in Nederland met de rolstoel. Hoewel een aantal basisvaardigheden in het revalidatiecentrum worden geleerd, blijkt dat veel rolstoelgebruikers in het dagelijks leven op veel obstakels stuiten als zij met hun rolstoel ergens naar toe gaan. De rolstoeltrainingen die wij mede mogelijk maken leert rolstoelgebruikers bijvoorbeeld hoe ze stoepen, roltrappen en zelfs gewone trappen kunnen bedwingen met hun rolstoel.

Rolstoeltraining van het Wheelchairskillsteam van Kees Jan van de Klooster
Rolstoeltraining van het Wheelchairskillsteam van Kees Jan van de Klooster

Vertrouwen in eigen rijkunsten

De trainingen zijn een samenwerking van het HandicapNL, BOSK en K-J Projects en richten zich op de ‘empowerment’ van de deelnemers. Allereerst krijgen rolstoelgebruikers training in hun eigen vaardigheden, zodat zij zich makkelijker door het leven kunnen verplaatsen. Daardoor krijgen de deelnemers meer vertrouwen in hun eigen rijkunsten, zodat ze op- en afstapjes en andere fysieke obstakels kunnen nemen en ook durven te nemen. Deze boost van het zelfvertrouwen zorgt ervoor dat zij beter participeren in de maatschappij, iets wat HandicapNL erg belangrijk vindt. 

Levenslang profijt

Vaak worden rolstoelers door de wereld om hun heen jarenlang geconfronteerd met de beperkingen van een rolstoel. Deze beperkingen worden vaak nog eens versterkt wordt door fysiotherapeuten en ouders. Rolstoelers hebben iemand van buiten nodig die ze op een positieve manier inspireert. Iemand die ze laat zien wat er allemaal wel mogelijk is met een rolstoel en niet alleen de beperkingen belicht. Paralympiër Kees-Jan van der Klooster is één van de trainers die op een enthousiasmerende en uitdagende wijze het maximale uit de cursisten haalt, waardoor ze veel meer kunnen dan ze dachten. Uit onderzoek van de Hogeschool Utrecht blijkt dat de trainingen een blijvend effect hebben, zodat de deelnemers hun gehele leven profijt hebben van de opgedane kennis en technieken.  

Aanmelden voor rolstoeltraining?

Ben je enthousiast geworden over dit project en wil je meer weten over de rolstoeltrainingen van Kees-Jan? Of ken je iemand die meer zelfvertrouwen krijgt door het volgen van deze trainingen?

Ga dan naar de website van K-J Projects en geef jezelf of een ander op voor één van de trainingen van K-J Projects. Wie weet krijgt Kees-Jan het wel voor elkaar dat jij zelfverzekerder in een rolstoel door het leven gaat.