Wordt jouw volgende uitdaging een triathlon?

Houd je van grenzen verleggen? Ben je sportief? Geef je dan op voor de Sponsor Team Triathlon in Veenendaal en laat je sponsoren voor HandicapNL. De Sponsor Team Triathlon is ook toegankelijk voor deelnemers met een beperking. Tijdens deze speciale startserie gaan we samen met jou en alle andere sporters een bedrag bij elkaar lopen, fietsen en zwemmen voor het HandicapNL. Schrijf je snel in want het aantal startbewijzen voor deze serie is beperkt!

Sponsor Team Triathlon in Veenendaal
Sponsor Team Triathlon in Veenendaal

Triathlon met of zonder handicap doen

De Sponsor Team Triathlon, een kwart team-triathlon, is ook toegankelijk voor mensen met een beperking: o.a. handbikers, rolstoelers, duozwemmers/-lopers en tandemrijders worden van harte uitgenodigd om in actie te komen. Bij de Sponsor Team Triathlon vorm je met drie (of twee, waarbij 1 persoon 2 onderdelen voor zijn rekening neemt) sporters een team dat mag bestaan uit dames en heren, jongens en meisjes (vanaf 16 jaar).

 

Doordat ik al vanaf jonge leeftijd sport, werd ik fysiek steeds sterker. Dit gaf vertrouwen in mijn lichaam en dit heeft enorm geholpen tot zover in mijn leven. Want met een fit en sterk lichaam op ieder zijn niveau kun je veel dingen aan en verrijkt zeker het leven! Doen, durven, werken: je moet er gewoon keihard voor werken, je krijgt niks gratis.”

– Jetze Plat (handbiker & triathleet)

 

 

De eerste sporter werkt het zwemonderdeel (1 km) af, de tweede sporter het onderdeel fietsen (40 km) en de derde sporter het laatste onderdeel lopen (10 km). Het parcours is geschikt voor alle handicaps: begeleid lopen & zwemmen, tandem, handbike, blades of rolstoel. Meld je nu aan met een team voor de Sponsor Team Triathlon en start je eigen actie. Voor elk teamlid ligt een uniek wedstrijdshirt klaar!

 

Geld ophalen voor rolstoeltrainingen

Ruim 2 miljoen mensen in Nederland hebben één of meerdere beperkingen. En al deze mensen hebben één ding gemeen: ze willen zo zelfstandig mogelijk leven en meedoen in de samenleving. Met het opgehaalde bedrag financieren we rolstoeltrainingen. Deze trainingen leveren een grote bijdrage aan de zelfstandigheid van mensen die rolstoel gebonden zijn.

De rolstoeltrainingen die HandicapNL geeft leert rolstoelgebruikers bijvoorbeeld hoe ze een stoep, een roltrap en zelfs reguliere trappen kunnen bedwingen met hun rolstoel. Een jonge deelnemer:

Je wordt er zelfverzekerder van en je leert omgaan met je rolstoel en je kan dingen beter zoals de stoep op en af. Als je bijvoorbeeld alleen op stap bent, dan is het handig dat je het zelf kan.” 

– Deelnemer rolstoeltraining van KJ Projects

 

Schrijf je in voor de triathlon

Volg de volgende stappen:

  • Schrijf je in bij de Triathlonbond.
  • Vink in het aanmeldformulier aan dat je fundraiser wilt zijn voor het Revalidatiefonds (nu HandicapNL)
  • Je ontvangt een bevestigingsmail van je aanmelding.
  • Als je voor ons in actie komt, ontvang je een mail met uitleg over hoe je je eigen team- en actiepagina kunt aanmaken.
  • Het inschrijfgeld bedraagt: 45,00 euro per team + 7,75 per team voor een daglicentie (NTB, wielerunie, atletiekunie) mocht je daar niet over beschikken. Deze speciale Sponsor Team Triathlon start om 12.45 uur.

Heb je vragen? Mail naar acties@handicap.nl. En laat het ons weten wanneer je nog een teamgenoot zoekt. We bemiddelen graag voor je.