Woongroep Dol-Fijn feestelijk geopend

Deze maand is de Woongroep Dol-Fijn Vijverpark Overveen feestelijk. Maar liefst acht jongvolwassenen met een verstandelijke beperking hebben hierdoor een nieuw thuis gekregen. Dit is een van de wooninitiatieven die HandicapNL heeft gesteund. Wij wensen de kersverse bewoners succes bij de verhuizing en natuurlijk veel woonplezier!

Dol-Fijn is nu van ONS!

Het wooninitiatief van de stichting Dol-Fijn in Overveen ontving een bijdrage van HandicapNL. Het complex is afgelopen maand feestelijk geopend in aanwezigheid van de burgemeester. De acht bewoners zijn al druk met het inrichten van hun appartement en kunnen binnenkort echt verhuizen. Ze zijn ontzettend blij, net als ieder andere jongvolwassene, met hun eigen plek om zelfstandig te kunnen wonen.

Een eigen plek

HandicapNL vind het belangrijk dat jongvolwassen met een verstandelijke beperking ook een eigen plek hebben om te wonen. Dat is belangrijk voor hun zelfredzaamheid en het vergroot hun zelfvertrouwen. Daarom steunen wij dergelijke wooninitiatieven met bijvoorbeeld een bijdrage te leveren in de kosten voor de inrichting van de gezamenlijke ruimten zoals de woonkamer, keuken en tuin.

Meer lezen over wooninitiatieven?

Dol-Fijn is een van de wooninitiatieven die HandicapNL mede mogelijk heeft gemaakt. Lees hier meer over andere projecten.

‘Ik mag mijn kind bezoeken, maar zonder te knuffelen. Dit voelt zo onmenselijk!’
‘Ik mag mijn kind bezoeken, maar zonder te knuffelen. Dit voelt zo onmenselijk!’
Onze dochter van acht jaar mag geen bezoek meer ontvangen door het coronavirus
Onze dochter van acht jaar mag geen bezoek meer ontvangen door het coronavirus