Web Accessibility Live doneert tienduizend euro aan HandicapNL

Vandaag vond de tweede, geheel uitverkochte, editie van Web Accessibility Live plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Uit handen van Auke Grondsma, Managing Director Benelux van Siteimprove, ontving HandicapNL een cheque van tienduizend euro. Dit bedrag is de opbrengst van de totale ticketverkoop die door de organisatie in zijn geheel aan het goede doel is gedoneerd.

Auke Grondsma en Jeroen van de Koppel met de cheque van tienduizend euro tijdens Web Accessibility Live.
Auke Grondsma en Jeroen van de Koppel met de cheque van tienduizend euro tijdens Web Accessibility Live.

 

Zowel off- als online volwaardig mee kunnen doen

Jeroen van de Koppel, Hoofd Fondsenwerving van HandicapNL, mocht de cheque in ontvangst nemen. “Fantastisch dat wij deze prachtige cheque in ontvangst mogen nemen om onze dromen te verwezenlijken. HandicapNL vindt dat iedereen volwaardig mee moet kunnen doen, zowel off- als online. Dat dit event in het teken staat van online toegankelijkheid maakt deze dag, naast de mooie cheque, dubbel mooi”, aldus Van de Koppel.

Praktische toepassingen webtoegankelijkheid

Web Accessibility Live is erop gericht een positieve bijdrage te leveren aan digitale toegankelijkheid. Best practice sharing en de toepasbaarheid van web toegankelijkheid stonden centraal tijdens de keynotes van de verschillende sprekers. Vivianne Bendermacher, founder Techionista, leidde de aanwezigen op inspirerende wijze door de dag. Keynotes van Jarno Duursma en Raph de Rooij namen hen mee in de snel veranderende digitale wereld, gevolgd door een inspirerende paneldiscussie. Ook kwamen praktische zaken als: ‘Hoe test je apps op toegankelijkheid in Android en iOS?’ en ‘Hoe schrijf je een toegankelijkheidsverklaring?’ aan de orde.

Eén op de vijf mensen

“Webtoegankelijkheid raakt één op de vijf mensen in Nederland, omdat websites vaak nog niet (volledig) toegankelijk gebouwd”, aldus Auke Grondsma. “Voor deze groep is het noodzakelijk dat een website toegankelijk is, anders sluit je hen uit, omdat ze geen gebruik kunnen maken van je webplatform.” Het is daarom een noodzakelijke investering voor organisaties om hun website toegankelijk voor iedereen te maken. Daarnaast is een toegankelijke website ook beter indexeerbaar voor zoekmachines zoals Google. Al met al een mooie win-winsituatie die hoe dan ook een positief effect met zich meebrengt.

 

Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten