Wat zie jij als je naar iemand met een handicap kijkt?

Wat zie jij als je naar iemand met een handicap kijkt? Wat denk jij? Grote kans dat vooral de ‘zichtbare’ handicap jouw aandacht trekt; een ontbrekende arm, een rolstoel, een ander gezicht of misschien valt je op in contact met hem of haar dat niet alles goed begrepen wordt. Het is heel menselijk om te kijken als iets anders is dan anders.

Hetty, Arnoud en Luca

Wij stellen in onze campagne drie mensen aan je voor: Hetty, Arnoud en Luca. Allemaal hebben ze een duidelijk zichtbare handicap en toch geven ze alle drie aan dat die handicap niet het lastigste is om mee te leven. De onzichtbare beperking, die belemmert: aangesproken worden als een kind, onderschat worden of dat mensen niet voorbij je uiterlijk kijken.

Hallo, ik heb een handicap. En wat heb jij?

HandicapNL vindt het erg belangrijk om de afstand tussen kinderen en mensen met een handicap te verkleinen. Daarom bieden wij speciaal voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, juffen en meesters GRATIS het e-book ‘Hallo, ik heb een handicap’ aan om op een laagdrempelige manier met kinderen in gesprek te gaan over volwassenen en kinderen met een handicap.

 

Download gratis Hallo, ik heb een handicap!

Bij het aanmelden ga je akkoord met de privacyvoorwaarden van HandicapNL.
Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”